Αρχική Σπίτι & Design Ποτήρια Revolution από την Fferrone Design.

Ποτήρια Revolution από την Fferrone Design.

by Andreas Rekopoulos
Revolution Glassware by Felicia Ferrone

Τα ποτήρια Revolution της Fferrone Design διακρίνονται από κομψή μίνιμαλ γραμμή και διαθέτουν μια διακριτική γοητεία καθώς το περιεχόμενο τους εμφανίζεται σαν να αιωρείται στον χώρο.

Η σειρά υαλικών Revolution σχεδιάστηκε το 2001 από την βασισμένη στο Chicago αρχιτέκτονα Felicia Ferrone και έχει τιμηθεί επανειλημμένα με σημαντικές διακρίσεις για το πρωτοποριακό design της. Από το 2009 τα υαλικά Revolution βρίσκονται στην μόνιμη συλλογή του Art Institute of Chicago, ενώ το 2004 κέρδισαν και το πολύ σημαντικό GOOD DESIGN Award. Η συλλογή περιλαμβάνει ποτήρια για νερό, σαμπάνια, κρασί, λικέρ, μια εξαιρετική κανάτα, καθώς και ένα ιδιαίτερο κομψό μπολ.

Κύρια χαρακτηριστικά του σχεδιασμού είναι η εντυπωσιακή ψευδαίσθηση της αιώρησης του υγρού, η έντονη επιρροή Bauhaus καθώς και η διπλή ιδιότητα των ποτηριών. Όλα τα ποτήρια της σειράς διαθέτουν δύο κοιλότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ανάποδα, έτσι το ποτήρι του λικέρ μετατρέπεται εύκολα και σε ποτήρι για κοκτέιλ, ενώ το ποτήρι του κρασιού μπορεί να αλλάξει χωρητικότητα για λευκό ή κόκκινο κρασί. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη σειρά υαλικών που ήδη θεωρούνται κλασσικά χάρη στο διαχρονικά μοντέρνο design τους.

Τα ποτήρια Revolution φτιάχνονται στην Τσεχία από εξειδικευμένους τεχνητές και είναι αυστηρά χειροποίητα. Το γυαλί που χρησιμοποιείται για την κατασκεύη τους είναι βοριοπυριτικό γυαλί (pyrex) το οποίο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, ενώ επίσης αντέχει σε έντονο ψύχος και σε έντονη θερμότητα. Παράλληλα παρότι τα Revolution φαίνονται λεπτεπίλεπτα, είναι κατάλληλα για πλυντήρια πιάτων και φούρνους μικροκυμάτων ενώ ακόμη και αν τα βάλετε μέσα σε φούρνο ή τα παγώσετε στην κατάψυξη δεν πρόκειται να πάθουν απολύτως τίποτα.

Η ιδιότητες του υλικού κατασκευής και η υψηλή χρηστικότητα ήταν κεντρικό στοιχείο του σχεδίου της Fferrone Design καθώς το concept ήταν να δημιουργηθεί μια σειρά από εκλεπτυσμένα και κομψά σκεύη που να αντέχουν στις καθημερινές συνθήκες χρήσης. Έτσι παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούν στην αγορά πολλά εξαιρετικά υαλικά, ακόμη και μετά από 10 χρόνια τα ποτήρια Revolution παραμένουν ξεχωριστά και άκρως επιθυμητά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.