Αρχική Σπίτι & Design Ποτήρι κρασιού rEvolution από τον Martin Jakobsen.

Ποτήρι κρασιού rEvolution από τον Martin Jakobsen.

by Andreas Rekopoulos

Το rEvolution είναι ένα εκκεντρικό και ιδιαίτερα πρωτότυπο ποτήρι κρασιού σχεδιασμένο από τον Τσέχο Martin Jakobsen.

Σκοπός αυτού του ποτηριού είναι να μας μυήσει σε έναν νέο τρόπο να πίνουμε το κρασί μας μεταφέροντας τον κάθετο στον οριζόντιο άξονα. Είτε ανήκετε στους παραδοσιακούς που προτιμούν το κλασικό κολονάτο ποτήρι κρασιού, είτε ψάχνετε για κάτι καινούργιο, σίγουρα θα εκτιμήσετε το σχεδιασμό του rEvolution. Ο Martin Jakobsen μεταφέρει το στέλεχος του ποτηριού στο πλάι κάνοντας το συμβατικό ποτήρι κρασιού ένα πρακτικό σκεύος για να πιείτε αλλά και για να σερβίρετε το κρασί σας.

«Είναι πολύ πρακρικό για να σερβίρετε μέσα το κρασί σας και για να το γευτείτε-θα εκπλαγείτε από την απόλαυση που προσφέρει έχοντας μέσα στο ποτήρι τη μύτη σας» δηλώνει ο σχεδιαστής. Το πρωτότυπο ποτήρι κρασιού rEvolution πρωτοπαρουσιάστηκε στο Formland Event της Δανίας, από 12 έως 15 Ιανουαρίου 2012.

Η Jakobsen Design ιδρύθηκε το 2010 από τον Τσέχο σχεδιαστή Martin Jakobsen. Στη δουλειά του είναι εμφανείς οι επιρροές του Μινιμαλισμού, ενώ ο ίδιος καθοδηγείτε από την προσπάθεια ανεύρεσης καινοτόμων λύσεων. Ο Martin Jakobsen συνεχίζει τις σπουδές του στο Technical – Department of Design. Η φιλοσοφία της εταιρείας βασίζεται στον λεπτομερειακό σχεδιασμό με στόχο τη δημιουργία απλών, αλλά λειτουργικών και κομψών αντικειμένων. Το 2011 έγινε σχεδιαστής της δανικής εταιρείας Mojoo και προτάθηκε για τα Διεθνή Βραβεία Design του Elle Decoration.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.