Αρχική Σπίτι & Design Πολυθρόνα Almora από τους Doshi Levien για την B&B Italia.

Πολυθρόνα Almora από τους Doshi Levien για την B&B Italia.

by Olga Katsiou
Πολυθρόνα Almora B&B Italia

Σχεδιασμένη από το βασιμένο στο Λονδίνο δίδυμο Doshi Levien η πολυθρόνα Almora της B&B Italia είναι ένα πολυτελές κάθισμα που προσφέρει ζεστασιά, άνεση και ξεχωριστό στυλ.

Η Nipa Doshi και ο Jonathan Levien ήθελαν να δημιουργήσουν ένα «ζεστό» και άνετο κάθισμα που να ικανοποιεί την ανθρώπινη ανάγκη για ζεστασιά, προστασία. Έτσι η πολυθρόνα Almora είναι βαθιά και με τεράστιο προσκέφαλο, αγκαλιάζει το σώμα και κάνει τον χρήστη να αισθάνεται ότι κάθεται μέσα και όχι επάνω στην πολυθρόνα. Ο τρόπος που το κάθισμα αγκαλιάζει το σώμα σε συνδυασμό με την παχιά μάλλινη επένδυση στο προσκέφαλο δίνουν την απαραίτητη αίσθηση ζεστασιάς, κάνοντας την Almora ιδανική για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στα εξαιρετικά ποιοτικά υλικά τα οποία όχι μόνο δείχνουν πολυτελή αλλά «γερνάνε όμορφα». Το χοντρό αλλά μαλακό δέρμα, η αλουμινένια βάση, το μάλλινο προσκέφαλο αλλά και η ξύλινη πλάτη είναι όλα φυσικά υλικά που με το πέρασμα του χρόνου θα δείξουν την αντοχή και την ποιότητα τους. Παράλληλα τα παραδοσιακά υλικά έρχονται σε αντίστιξη με την μοντέρνα αισθητική της πολυθρόνας δίνοντας έτσι ένα μοντέρνο-κλασσικό ύφος. Η πολυθρόνα Almora διαθέτει ακριβώς εκείνη την ποιότητα και εκείνη την αισθητική που καθιστά ένα κομμάτι διαχρονικό.

Το όνομα Almora το εμπνευστήκαν οι σχεδιαστές από την ομώνυμη περιοχή που φημίζεται για την υπέροχη πανοραμική της θέα στα Ιμαλάια. Ένας συμβολισμός που υπαινίσσεται την καταλληλόλητας της πολυθρόνας για ποιοτικές στιγμές χαλάρωσης ιδανικά συνοδευόμενες από όμορφη θέα και φυσικά τοπία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.