Αρχική Τεχνολογία Ποδήλατο Biomega LDN από τον Ross Lovegrove.

Ποδήλατο Biomega LDN από τον Ross Lovegrove.

by Anna Karataglidou
Biomega LDN London Bike

Το ποδήλατο Biomega LDN είναι αποτέλεσμα της εύφορης συνεργασίας που έχει ο σχεδιαστής Ross Lovegrove με την γνωστή εταιρεία ποδηλάτων Biomega. Το πρώτο ποδήλατο που σχεδίασε ο Lovegrove για την εταιρεία ήταν το δημοφιλές Bamboo, ωστόσο στο ποδήλατο Biomega LDN, σύντμηση της λέξης London για το Λονδίνο, είναι πιο πιστό στο σχεδιαστικό του στυλ. Ο Lovegrove είναι γνωστός για τις οργανικές καμπύλες και τις καθαρές φόρμες στα σχέδια του, στοιχείο που ξεχωρίζει στο ποδήλατο Biomega LDN.

Το ποδήλατο Biomega LDN μπορεί να μην έχει κάποια πολύ ανατρεπτική μορφολογία στο σκελετό του, ξεχωρίζει όμως για δύο σημαντικά τεχνολογικά στοιχεία. Το πρώτο είναι φυσικά η έλλειψη αλυσίδας και αντικατάσταση της από διαφορικό με άξονα. Το δεύτερο στοιχείο είναι το κλειστό κιβώτιο ταχυτήτων, πιο καθαρό από λειτουργική άποψη, καθώς δεν χρειάζεται λάδωμα, αλλά και πιο λιτό αισθητικά.

Πραγματικά το ποδήλατο Biomega LDN ξεχωρίζει για την αισθητική του, ο ιδιαίτερα κομψός τρόπος που τακτοποιείται ο άξονας μετάδοσης και τα υπόλοιπα στοιχεία μέσα στον carbon fiber σκελετό. Στο πάνω μέρος του προβλέπεται ένα κενό, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία ελαφραίνει τον σκελετό από ανθρακονήματα αλλά χρησιμεύει και για να κρεμάσει κανείς το ποδήλατο σε βάση τοίχου, ή να το δένει. Ένα ποδήλατο πόλης που η Biomega χαρακτηρίζει σαν «αστικό εργαλείο» (urban tool).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ 21/07/2016 - 18:08

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ LDN BIOMEGA ΜΟΠΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ???

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 22/07/2016 - 12:17

Καλησπέρα, ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. Τα άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πριν 2 χρόνια (2014), δυστυχώς επί του παρόντος το LDN έχει καταργηθεί και δεν βγαίνει πλέον. Το τρέχουν ποδήλατο πόλης της Biomega είναι το NYC με τιμές που ξεκινάν από 799 ευρώ.

Από όσο γνωρίζουμε Biomega στην Ελλάδα δεν θα βρείτε, θα μπορούσατε όμως να το παραγγείλετε από την Δανία μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Βiomega.

Με εκτίμηση,
DesignIsThis

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.