Αρχική Σπίτι & Design Playbulb μια λάμπα LED με ενσωματωμένο ηχείο Bluetooth.

Playbulb μια λάμπα LED με ενσωματωμένο ηχείο Bluetooth.

by Andreas Rekopoulos
Playbulb LED Light Bulb with built-in Bluetooth Speaker by Mipow

Το Playbulb της εταιρείας Mipow είναι ένα ηχείο Bluetooth με διπλή λειτουργία: λειτουργεί και σαν λάμπα LED φωτίζοντας το χώρο σας.

‘Ο σχεδιασμός του είναι παιχνιδιάρικος αλλά δεν παύει να είναι κομψός αφού μπορεί να κουμπώσει σε οποιοδήποτε φωτιστικό χωρίς να τραβά την προσοχή και εξοικονομώντας χώρο. Ο χειρισμός του Playbulb γίνεται μέσα από εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη. Το ηχείο Bluetooth & λάμπα Playbulb διαθέτει δύο ενσωματωμένα τσιπ για διαμεταγωγή δεδομένων μέσω Bluetooth, ένα για το φωτισμό και ένα για το ηχείο, επιτρέποντας έτσι την ταυτόχρονη σύνδεση και λειτουργία τους.

Το ηχείο Bluetooth Playbulb διαθέτει λαμπτήρες τύπου LED στο παράγοντας φωτισμό που αντιστοιχεί στην ένταση φωτός μιας τυπικής λάμπας των 60 Watt. Μπορεί να τοποθετηθεί σε μία κανονική υποδοχή λάμπας με ντουί μεγέθους Ε26 ή Ε27 και να λειτουργήσει σαν ένα κομψό φωτιστικό LED χωρίς να προδίδει την δεύτερη κρυφή του λειτουργία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Mipow, ο σχεδιασμός του Playbulb έχει σαν στόχο η συσκευή όχι μόνο να εξοικονομεί χώρο αλλά και να ενσωματώνεται άψογα στο περιβάλλον ώστε να παραμένει αόρατο. Μια πηγή ήχου σε ψηλό σημείο μπορεί να διασπείρει σωστά τον ήχο καταργώντας παράλληλα την ανάγκη για νέα καλώδια. Είναι μια πολύ έξυπνη λύση καθώς κάνοντας χρήση των υπαρχόντων παροχών ρεύματος για τα φωτιστικά ελαχιστοποιεί το χάος των καλωδίων στα σύγχρονα σπίτια.

Όμως η ευελιξία του συστήματος δεν τελειώνει εκεί, με την ειδική εφαρμογή που εγκαθιστά ο χρήστης στο κινητό του, το ηχείο Bluetooth Playbulb λειτουργεί και σαν ξυπνητήρι, παίζοντας μουσική και αυξάνοντας σταδιακά την ένταση του φωτός. Υποστηρίζει τόσο iOs συσκευές όσο και Android, έκδοση 4.3.X. και νεότερες.

Η Mipow είναι μία εταιρεία με βάση το Hong Kong που ειδικεύεται στα αξεσουάρ για smartphone και στις συνοδευτικές συσκευές για προϊόντα της Apple. Ιδρύθηκε το 2010 και είναι επίσημα εξουσιοδοτούμενος συνεργάτης της Apple Inc. Κατά διαστήματα έχει κερδίσει μερικά από τα σημαντικότερα βραβεία Design.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.