Αρχική Τεχνολογία Piaggio Vespa 46, από το παρελθόν για το μέλλον.

Piaggio Vespa 46, από το παρελθόν για το μέλλον.

by Andreas Rekopoulos

Η Vespa 46 είναι η πιο πρόσφατη ενσάρκωση της θρυλικής Vespa και συνδυάζει άψογα Vintage γοητεία με μοντέρνο Design. Παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην έκθεση EICMA του Μιλάνου το 2011 και αναμένεται να βγει σε παραγωγή μέσα στο 2012.

Ο σχεδιασμός της βασίστηκε στο πρωτότυπο MP6 του 1946, το οποίο ήταν το πρώτο βήμα για την δημιουργία του πιο αναγνωρίσιμου Scooter στον κόσμο. Ος φόρος τιμής στο θρυλικό MP6 στο πίσω μέρος της νέας Vespa φιγουράρει η λέξη “Quarantasei”  που σημαίνει 46, πιθανώς αυτή θα είναι και η επίσημη ονομασία του νέου μοντέλου. Πιστό στην παράδοση της Vespa το νέο Design συνδυάζει με μεγάλη μαεστρία το μοντέρνο με το ρετρό. Το αποτέλεσμα είναι ένα Scooter που δείχνει τεχνικά προηγμένο, αλλά ταυτόχρονα διαχρονικά κλασσικό.

Φυσικά η Vespa Quarantasei έχει αλουμινένιο κέλυφος και όχι πλαστικό όπως τα περισσότερα scooter. Η μεταλλική κατασκευή σε συνδυασμό με προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως η δερμάτινη σέλα και οι δερμάτινες λαβές του τιμονιού δίνουν έναν αέρα ποιότητας που την κάνει να ξεχωρίζει.

Η Vespa 46 θα χρησιμοποιεί τον νέο μονοκύλιδρο, αερόψυκτο κινητήρα της Piaggio, ο οποίος είναι τετράχρονος και διαθέτει άμεσο ψεκασμό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο γκάζι και 3 βαλβίδες. Το ολοκαίνουργιο αυτό μοτέρ είναι 125 κυβικά και αποδίδει 11,6 ίππους στις 8.250 στροφές και 1,04 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.000 στροφές. Επίσης θα διατίθεται και με έναν κινητήρα 150 κυβικών με απόδοση 13 ίππων στις 8.000 στροφές και 1,28 χιλιογραμμόμετρα ροπής διαθέσιμα από τις 6.500 στροφές. Το νέο μοτέρ θα πληροί τις προδιαγραφές EURO 3 και φημολογείται ότι θα πετυχαίνει κατανάλωση κάτω από 2 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα!

Όπως όλα δείχνουν η μάρκα που κατάφερε να χαράξει την δική της μοναδική πορεία, αψηφώντας τις τάσεις των καιρών που επιβάλουν πλαστική κατασκευή και επιθετικά γωνιώδη σχήματα, καταφέρνει για μια φορά ακόμη να πρωτοπορήσει.

Το άψογο Design που χαρακτηρίζεται από την αναρτώμενη σέλα, τα τολμηρά φωτιστικά LED και την αεροδυναμική ουρά, κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ σε συνδυασμό με τους εξαιρετικούς της κινητήρες η Vespa 46 της Piaggio φαίνεται να αποτελεί ήδη μελλοντικό κλασσικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.