Αρχική Μόδα & Ένδυση Ψηφιακά ρολόγια Phosphor με ηλεκτρονικό μελάνι.

Ψηφιακά ρολόγια Phosphor με ηλεκτρονικό μελάνι.

by Andreas Rekopoulos

Τα ρολόγια Curved E-Ink της εταιρίας Phosphor είναι διαφορετικά από τα άλλα ψηφιακά ρολόγια. Με εξαιρετικά μικρό πάχος, χαμηλό βάρος και απλό μινιμαλιστικό Design στοχεύουν στην εμφάνιση αλλά και στην χρηστικότητα.

Το στοιχείο που τα διαφοροποιεί πλήρως από οτιδήποτε άλλο είναι η οθόνη, η οποία λειτουργεί με την τεχνολογία του ηλεκτρονικού μελανιού (E-Ink). Η τεχνολογία αυτή είναι ένας συνδυασμός χημείας, φυσικής και ηλεκτρονικών, που απεικονίζει σχήματα σε ένα φιλμ, μέσω μικροσκοπικών αιρούμενων σωματιδίων. Αντίθετα με τις συμβατικές οθόνες το ηλεκτρονικό μελάνι μπορεί να εμφανίσει μόνο δύο χρώματα, λευκό και μαύρο, όμως έχει το πλεονέκτημα ότι παράγει εξαιρετικά ομοιογενές χρώμα, χωρίς καθόλου Pixel και χωρίς να επηρεάζεται η ευκρίνεια από την γωνία θέασης και τον εξωτερικό φωτισμό ή όποιες αντανακλάσεις. Έτσι βρίσκει ιδανική εφαρμογή σε ένα μινιμαλιστικό ρολόι χειρός καθώς  η οθόνη είναι τόσο ομοιογενής και λευκή, σαν να διαβάζατε την ώρα γραμμένη σε χαρτί.

Επίσης αυτή η μέθοδος προβολής έχει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τις οθόνες LCD και η μπαταρία του ρολογιού διαρκεί πολλαπλάσιο χρόνο από ένα απλό ψηφιακό ρολόι.

Αλλά και στον τομέα του Design το ηλεκτρονικό μελάνι κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς δεν υπάρχουν Pixel και τετραγωνισμός, αντίθετα η αλλαγή των αριθμών γίνεται αβίαστα, σαν κάποιο μαγικό μελάνι να έγραφε επάνω στην επιφάνεια του ρολογιού. Αυτή η ψηφιακή προσομοίωση χαρτιού δίνει μια παράξενα νοσταλγική αίσθηση, ενώ ο απλός σχεδιασμός της κάσας και του λουριού συμπληρώνουν ένα μοντέρνο σύνολο με ξεχωριστό στυλ.

Όσον αφορά τις λειτουργίες τα ρολόγια Phosphor E-Ink διαθέτουν τοπική ώρα, παγκόσμια ώρα, ημερομηνία, ξυπνητήρι και είναι αδιάβροχα στα 50 μέτρα βάθος. Παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα η “οθόνη” να γίνει είτε μαύρη με λευκά γράμματα, είτε λευκή με μαύρα γράμματα αλλάζοντας έτσι το ύφος του ρολογιού.

Η σειρά περιλαμβάνει εννέα διαφορετικά μοντέλα ρολογιών με παρόμοιο σχεδιασμό, τα οποία προσφέρονται σε λευκό, μαύρο ή ασημένιο χρώμα και με λαστιχένιο, μεταλλικό ή δερμάτινο λουράκι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η μαύρη έκδοση με το κόκκινο χρώμα στο προφίλ του λουριού, που δίνει μια πινελιά χρώματος στην κατάλληλη δόση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.