Αρχική Τεχνολογία Ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο Peugeot EX-1.

Ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο Peugeot EX-1.

by Andreas Rekopoulos

To ΕΧ1 είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της Peugeot το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το 2010 και με την παρουσίαση του η Γαλλική εταιρία γιόρτασε τα 200 της χρόνια, κάνοντας παράλληλα επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής.

Είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, οι οποίοι παράγουν 170PS ο καθένας. Το EX-1 είναι αν όχι το ταχύτερο, ένα από τα ταχύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί. Με συνολική ισχύ 340PS και  μόνιμη τετρακίνηση, οι επιδόσεις που επιτυγχάνει είναι πραγματικά εξωπραγματικές.

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της Peugeot έχουν οδηγήσει ο Γάλλος εξερευνητής Nicolas Vanier και ο Κινέζος blogger Han-Han σε δύο επίσημα event. Ο Vanier σημείωσε ανεπίσημο ρεκόρ 3,49 δευτερόλεπτα για 0-100km/h καθώς και το εντυπωσιακό νούμερο 1G πλευρική επιτάχυνση σε μια πλαγιολίσθηση 39 μέτρων! Ο Han-Han πέτυχε 0-200 μέτρα σε 7,1 δευτερόλεπτα και 0-400 μέτρα σε 12,7 δευτερόλεπτα. Αυτά τα νούμερα καθιστούν το EX-1 ως το γρηγορότερο ηλεκτρικό όχημα σε επιτάχυνση από στάση.

Όμως εκτός από τις επιδόσεις το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο Peugeot EX-1 εντυπωσιάζει και με την εμφάνιση του η οποία είναι τόσο τολμηρή που κάνει τo αυτοκίνητο του Batman να φαίνεται δίπλα του αντίκα, χωρίς όμως να χάνει σε στυλ και κομψότητα. Η έλλειψη του εμπρόσθιου παρμπρίζ είναι ένα στοιχείο που οι Γάλλοι προτιμάνε συχνά στα πρωτότυπα τους, ενώ οι εκτεθειμένοι πίσω τροχοί και το  ιδιαίτερο χρυσό-μαύρο χρώμα δίνουν μια έντονα φουτουριστική αισθητική ακριβώς στην κατάλληλη δόση.

Ένα απίστευτα εντυπωσιακό concept από την Γαλλική εταιρία που συνδυάζει στυλ, πρωτοτυπία και τεχνολογική υπεροχή με τρόπο μοναδικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.