Αρχική Σπίτι & Design Έπιπλα φτιαγμένα από πέτρα της Petre Collezione.

Έπιπλα φτιαγμένα από πέτρα της Petre Collezione.

by Andreas Rekopoulos

Η αναζήτηση νέων υλικών για κατασκευή επίπλων είναι μια συνεχής διαδικασία που ωθεί τις εταιρίες στην εξέλιξη καινούργιων τεχνολογιών και καινοτόμων διαδικασιών παραγωγής, με σκοπό την διαφοροποίηση και την ανώτερη ποιότητα. Όμως ο Ιταλός γλύπτης Renzo Buttazzo καταφέρνει να επιτύχει απόλυτη διαφοροποίηση, καθώς και αδιαμφισβήτητη ποιότητα χρησιμοποιώντας το πιο αρχαίο υλικό από όλα, την πέτρα.

Ο Buttazzo όντας καταρχάς καλλιτέχνης και κατά δεύτερον επιπλοποιός, μετά από μια μακρά αναζήτηση υλικών που θα του επέτρεπαν να εκφραστεί δημιουργικά κατέληξε στην πέτρα. Κατά την άποψη του η πέτρα είναι το πιο αρχέγονο υλικό. Σφυρηλατημένη μέσα από την νομοτέλεια της ίδιας της φύσης η πέτρα αποπνέει μια αίσθηση αρμονίας που κανένα τεχνολογικό υλικό δεν μπορεί να επιτύχει. Μέσα από κατεργασία χιλιάδων ετών τα δομικά στοιχεία ενός πετρώματος δένονται σε ένα μονοκόμματο αντικείμενο με έναν τρόπο απόλυτο και μοναδικό.

Έχοντας διανύσει μια μακρά πορεία δημιουργίας γλυπτών από πέτρα, ο Buttazzo θέλησε να χρησιμοποιήσει το αγαπημένο του υλικό για να φτιάξει έπιπλα με μορφές πρωτόγονες που μας ταξιδεύουν σε άλλους χρόνους και εποχές. Έτσι ίδρυσε την εταιρία Petre collezione η οποία φτιάχνει έπιπλα αποκλειστικά από πέτρα. Τα έπιπλα της Petre collezione είναι αυθεντικά και μοναδικά όσο και το υλικό τους. Είναι αποκλειστικά χειροποίητα και αποπνέουν μια αίσθηση ότι θα κρατήσουν πραγματικά για πάντα. Παράλληλα ασκούν μια περίεργη έλξη καθώς η μορφή, το υλικό και η υφή τους αντιστέκονται στις τάσεις τον καιρών που θέλουν όλα τα προϊόντα που αγοράζουμε να είναι αναλώσιμα και δημιουργούν μια νοητική σύνδεση με τις καταβολές του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η συλλογή της Petre collezione περιλαμβάνει μια ποικιλία επίπλων, από καθίσματα και τραπέζια, έως βιβλιοθήκες, ράφια, και παγκάκια. Η μορφή των αντικειμένων της συλλογής είναι απλή και φυσική αλλά ταυτόχρονα έντονη. Μέσα σε έναν κόσμο φτιαγμένο από ξύλο, γυαλί, τσιμέντο, μέταλλο και πλαστικό τα δημιουργήματα του Renzo Buttazzo ξεχωρίζουν εύκολα και αβίαστα χωρίς απολύτως καμία προσπάθεια.

Περισσότερο αντικείμενα τέχνης παρά έπιπλα, τα πέτρινα αυτά γλυπτά θυμίζουν τον κόσμο όπως ήταν στην αρχαϊκή περίοδο, δένοντας έτσι το παρόν με το μακρινό παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.