Αρχική Τέχνη Τρισδιάστατα έργα χαρτοκοπτικής του Peter Callesen.

Τρισδιάστατα έργα χαρτοκοπτικής του Peter Callesen.

by Andreas Rekopoulos

Ο Δανός καλλιτέχνης Peter Callesen έχει αναγάγει την χαρτοκοπτική σε τέχνη υψηλών προδιαγραφών, φτιάχνοντας απίστευτους πίνακες και γλυπτά από απλό χαρτί.

Η δουλειά του Callesen περιλαμβάνει κυρίως έργα τριών διαστάσεων. Οι κλίμακες που δουλεύει ποικίλουν, ένα μικρό έργο μπορεί να έχει μέγεθος χαρτιού Α4 και να αναπαριστά ένα θέμα σε κλίμακα 1/150, ενώ ένα μεγάλο έργο μπορεί να έχει εμβαδό 45 τετραγωνικά μέτρα και να αναπαριστά το θέμα σε κλίμακα 1/1. Η διαμόρφωση του επίπεδου χαρτιού σε ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης είναι μια μαγική διαδικασία για τον Callesen. Βλέποντας κάποιος την δουλειά του Δανού συνειδητοποιεί ότι οι δυνατότητες είναι πραγματικά αμέτρητες.

Αγαπημένη τεχνική του Peter Callesen είναι να κόβει ένα σχήμα στο χαρτί δημιουργώντας μια δυσδιάστατη εικόνα και μετά να χρησιμοποιεί τα αποκόμματα για να συμπληρώσει την σύνθεση με τρισδιάστατα στοιχεία. Έτσι χρησιμοποιεί όλο το χαρτί και δεν πετάει τίποτα. Η θεματολογία των έργων του έχει μια ρομαντική πλευρά που απεικονίζει πεταλούδες, ζώα και πουλιά, όμως υπάρχουν και πολλά έργα που εξερευνούν πιο σκοτεινά θέματα όπως τον φόβο, τον θάνατο και την θλίψη. Στην συνέχεια του άρθρου μπορείτε να θαυμάσετε μερικά από τα εντυπωσιακότερα δημιουργήματα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.