Αρχική Διάφορα Penfolds “Ampoule Project” Cabernet Sauvignon 2004, το ακριβότερο κρασί του κόσμου.

Penfolds “Ampoule Project” Cabernet Sauvignon 2004, το ακριβότερο κρασί του κόσμου.

by Andreas Rekopoulos
Penfolds Cabernet Sauvignon The most Expensive Wine in the World

Η Αυστραλέζικη οινοποιία Penfolds παρουσίασε προσφάτως το ακριβότερο κρασί του κόσμου. Κάθε κρυστάλλινη αμπούλα περιέχει το σπάνιο κρασί Penfolds 2004 Block 42 Kalimna και κοστίζει $168,000 (δολάρια Αυστραλίας).

Το Penfolds Block 42 Kalimna είναι Cabernet Sauvignon 2004 και προέρχεται από τους παλαιότερους αμπελώνες της Αυστραλίας. Τους 130 ετών αμπελώνες του κτήματος Kalimna, στην κοιλάδα Barossa Valley περίπου 60 χιλιόμετρα έξω από την Αδελαΐδα. Το μπουκάλι που περιέχει το ιδιαίτερο αυτό κρασί είναι ένα έργο τέχνης ανάλογο του πολύτιμου περιεχομένου του. Κομψό, όμορφο και φτιαγμένο στο χέρι από φυσητό γυαλί. Το κρασί αιωρείται μέσα σε μια γυάλινη αμπούλα και δεν ακουμπάει σε φελλό παρά μόνο σε γυαλί. Ακόμη και η διαδικασία ανοίγματος του μπουκαλιού, έχει την μορφή μιας μοναδικής τελετουργίας…..

Στο κόστος αγοράς προβλέπεται και η παρουσία ενός σπεσιαλίστα στην τελετή ανοίγματος του μπουκαλιού. Εάν ο τυχερός αγοραστής αποφασίσει να το καταναλώσει η Penfolds δεσμεύεται να στείλει έναν ειδικό με τα κατάλληλα εργαλεία για να ανοίξει το μπουκάλι χωρίς να το καταστρέψει και να προετοιμάσει το κρασί για την απόλυτη γευστική εμπειρία.

Το Penfolds Ampoule Project Block 42 Kalimna Cabernet Sauvignon 2004 είναι ουσιαστικά ένα σπάνιο έργο τέχνης και δεν θα είχε κανένα νόημα να αξιολογηθεί η εξωπραγματική τιμή του με κριτήρια γευσιγνωσίας και μόνο. Από το πολυτελές ξύλινο κουτί έως τα κρυστάλλινο δοχείο από φυσητό γυαλί και το πολύτιμο Cabernet Sauvignon που περιέχει, όλο το πακέτο επικοινωνεί τέχνη, καλαισθησία και πολυτέλεια.

*Διευκρινιστικά ο όρος Το ακριβότερο κρασί του κόσμου, έγκειται στο γεγονός ότι το Penfolds Ampoule Project είναι το ακριβότερο κρασί που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί απευθείας από την οινοποιεία που το παράγει. Παλιά κρασιά που βρίσκονται σε κάβες συλλεκτών γίνεται ασφαλώς να δημοπρατηθούν για ότι ποσό προκύψει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.