Αρχική Τέχνη Παιχνίδια έργα τέχνης από την Zeitgeist Toys.

Παιχνίδια έργα τέχνης από την Zeitgeist Toys.

by Andreas Rekopoulos
Zeitgeist Toys

Η βασισμένη στο Βερολίνο Zeitgeist Toys κατασκευάζει χειροποίητα παιχνίδια από μέταλλο και πορσελάνη, τα οποία αποτελούν μοναδικά  έργα τέχνης.

Φαντάζομαι πολλοί γνωρίζετε ήδη τα Art Toys, πρόκειται ουσιαστικά για «παιχνίδια» που ουδεμία σχέση δεν έχουν με παιχνίδι και δεν απευθύνονται καν σε παιδιά. Στην ουσία είναι μια ονομασία που επικράτησε για να προσδιορίσει αυτό τα ελαφρώς παιδικής αισθητικής σύγχρονα έργα τέχνης που χιλιάδες συλλέκτες ανά τον κόσμο μαζεύουν μανιωδώς. Η Γερμανική Zeitgeist Toys του André Fischer παρότι νέα εταιρία στον χώρο δημιουργεί κάποια από τα πλέον ποιοτικά, κομψά και μινιμαλιστικά Art Toys….

Αντίθετα με τα γνωστά Art Toys που φτιάχνονται ως επί το πλείστον από πλαστικό ή βινύλιο, τα μικρά καλλιτεχνήματα της Zeitgeist Toys, κατασκευάζονται από μέταλλο και  πορσελάνη, ενώ επίσης ζωγραφίζονται με το χέρι. Η Zeitgeist παράγει κλασσικά και αναγνωρισμένα κομμάτια όπως το Dunny της Kidrobot, όμως το σήμα κατατεθέν της εταιρίας είναι το White Knight που αποτελεί και πρωτογενώς δικό τους σχέδιο. Πρόκειται για ένα απολύτως αφαιρετικό και μοντέρνο μικρό γλυπτό που έχει για πρόσωπο έναν σταυρό.

Η Zeitgeist Toys έχει ήδη στο ενεργητικό της συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες και designer κυρίως από τον χώρο της μόδας όπως: Anita Keckeis, Eckhart Hahn, Timo Würz, Makiko Minigawa και MYLUMI. Το διαφοροποιό στοιχείο της σε σχέση με τις κλασικές εταιρίες κατασκευής Art Toys είναι η προσοχή στην λεπτομέρεια, τα ποιοτικά υλικά και ο premium χαρακτήρας τους.

Αν συμβαίνει να είστε συλλέκτης Art Toys σίγουρα επιβάλλεται να προσθέσετε στην συλλογή σας ένα κομμάτι της Zeitgeist Toys καθώς ήδη θεωρούνται απολύτως κλασσικά δείγματα της Ευρωπαϊκής σχολής design. Αν πάλι δεν έχετε ουδεμία σχέση με το σπορ, και πάλι αποτελούν ένα πρώτης τάξεως διακοσμητικό, με προχωρημένο Design και μια ιδιαίτερη μεταμοντέρνα αισθητική γραμμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.