Αρχική Home Decor Papertrophy | Χάρτινα γλυπτά διακοσμούν το σπίτι σας.

Papertrophy | Χάρτινα γλυπτά διακοσμούν το σπίτι σας.

by Andreas Rekopoulos
Papertrophy a collection of beautiful Papercraft Art for your home

Εμπνευσμένα από τα κλασσικά «τρόπαια» άλλων εποχών τα χάρτινα γλυπτά Papertrophy είναι όμορφα, πολύχρωμα διακοσμητικά που σας προκαλούν να δημιουργήσετε μόνοι σας.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό project από τον Βερολινέζο Holger Hoffman, ο οποίος προσεγγίζει την θεματολογία των «τροπαίων» με χιούμορ, χρώμα και δημιουργικότητα. Η ιδέα είναι απλή, οικολογική και πρακτική. Ουσιαστικά τα Papertrophy είναι παζλ χαρτοκοπτικής που όταν συναρμολογηθούν προκύπτουν εύθυμα πολύχρωμα ομοιώματα ζώων.

Το σετ συναρμολόγησης περιλαμβάνει χρωματισμένα χαρτόνια με προσημειωμένη γράμμωση. Ο χρήστης τα τσακίζει και τα κολλάει σχηματίζοντας σιγά σιγά το τελικό τους σχήμα, ένα μικρό χάρτινο τρόπαιο, το οποίο όμως δεν είναι αποτέλεσμα κυνηγιού κάποιου ζώου, αλλά δημιουργικής χειρωνακτικής λεπτοδουλειάς.

Τα χάρτινα γλυπτά που προκύπτουν έχουν πολυγωνική δομή, η οποία αντικατοπτρίζει την μοντέρνα, και αφαιρετική αισθητική προσέγγιση του δημιουργού. Παράλληλα η γωνιώδης δομή τους προσδίδει στα αφαιρετικά ομοιώματα ζωών του Hoffman εντυπωσιακή ακαμψία και στιβαρότητα, παρότι είναι φτιαγμένα από χαρτόνι, ένα σχετικά εύκαμπτο υλικό.

Καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα «τυπωμένο προϊόν» υπάρχουν πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Όταν αγοράζει κάποιος ένα Papertrophy μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 80 χρωματικούς συνδυασμούς ή να τα πάρει σε λευκό και να το χρωματίσει ο ίδιος.

Αυτό που μας άρεσε ιδιαίτερα στην ιδέα των Papertrophy είναι η εμπλοκή του χρήστη στην κατασκευή, πρόκειται για μια καλλιτεχνική χειροτεχνία, ιδανική για μικρούς και μεγάλους, βέβαια το καλύτερο είναι ότι στο τέλος μπορείτε να εκθέσετε τα χάρτινα γλυπτά σας ως «τρόπαια». Ο συμβολισμός είναι απλός και επιτυχημένος, καθώς ο δημιουργός υπονοεί ότι «τρόπαιο» στην σύγχρονη εποχή είναι το αποτέλεσμα δημιουργικής προσπάθειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.