Αρχική Αρχιτεκτονική Ozone Bar της Wonderwall στο Ritz-Carlton Hong Kong.

Ozone Bar της Wonderwall στο Ritz-Carlton Hong Kong.

by Andreas Rekopoulos
Ozone Bar by Wonderwall

Το μαγευτικό Ozone Bar σχεδιάστηκε από το Ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Wonderwall και είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά και προσεγμένα Bar που έχουμε δει. Το Ozone bar βρίσκεται στο ξενοδοχείο Ritz Carlton Hotel στο Hong Kong.

Η Wonderwall ασχολείται ως επί το πλείστον με την διακόσμηση εσωτερικών χώρων και είναι γνωστή για το έντονα μίνιμαλ και αφαιρετικό στυλ της. Μια ιδιαίτερη αισθητική που θα συναντήσει κάποιος για παράδειγμα μέσα στα καταστήματα της BAPE της A.P.C και του FRED PERRY LAUREL, που έχουν διακοσμηθεί από την Wonderwall. Με το Ozone Bar όμως το Ιαπωνικό design studio ξεφεύγει από την πεπατημένη και δημιουργεί ένα χώρο πολύπλοκο, χρωματιστό, σουρεάλ και αναμφισβήτητα ατμοσφαιρικό ……

Το concept του σχεδιασμού είναι ένα «πείραμα δημιουργίας μιας Εδέμ» δηλαδή ένα περιβάλλον φτιαγμένο από άνθρωπο, το οποίο έχει μέσα στοιχεία που θα μπορούσαν είναι φυσικά σε έναν άλλο, φανταστικό κόσμο. Έτσι η εμπειρία αρχίζει με την είσοδο στον χώρο. Η δραματική είσοδος σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό γρανιτένιο πάτωμα προϊδεάζουν τον επισκέπτη ότι εισέρχεται σε μια άλλη πραγματικότητα.

Ο φωτισμός, η γεωμετρία του χώρου, το φινίρισμα των υλικών, η χωροταξία και τα χρώματα, είναι όλα πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα, ώστε το περιβάλλον να έχει απολύτως δική του αίσθηση και ταυτότητα σε όλα τα επίπεδα. Παρότι οι πιο προσεκτικοί από εσάς θα παρατηρήσετε κάποια διακοσμητικά ή έπιπλα γνωστών σχεδιαστών, η πλειοψηφία του ντεκόρ είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από την Wonderwall και το ταίριασμα όλων των στοιχείων μεταξύ τους είναι τουλάχιστον υποδειγματικό.

Οι λεπτομέρειες είναι τόσες πολλές που είναι πρακτικά αδύνατον κάποιος που επισκέπτεται το μοναδικό αυτό Bar να μην αφιερώσει κάποιο χρόνο θαυμάζοντας και σχολιάζοντας το υπέροχο ντεκόρ και την απίστευτα προσεγμένη αισθητική του. Πρόκειται ένα για μαγευτικό χώρο που φιλοδοξεί να «απορροφήσει» τον επισκέπτη σε ένα μέρος όπου έννοιες όπως: κρίση, οικονομική δυσχέρεια, άγχος, πίεση, ένταση, είναι απλά ανύπαρκτες.

Το Ozone Bar βρίσκεται στον 118οστό όροφο του Ritz Carlton Hotel, έτσι η απίστευτη θέα είναι ένα ακόμη προτέρημα της τοποθεσίας που είναι δύσκολο να μεταφερθεί είτε με λέξεις είτε με φωτογραφίες (εμείς βέβαια προσπαθήσαμε, ως οφείλαμε).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.