Αρχική Σπίτι & Design Οργανικά έπιπλα από τον Robert Stadler.

Οργανικά έπιπλα από τον Robert Stadler.

by Andreas Rekopoulos
Οργανικά έπιπλα από το Studio Robert Stadler

Το Studio Robert Sadler παρουσιάζει μια σειρά από οργανικά έπιπλα που παίζουν με την αντίληψη του τι τεχνητό και τι είναι φυσικό.

Όλα τα έπιπλα της σειράς είναι φτιαγμένα από πληθώρα κομματιών που σε σχήμα θυμίζουν φυσικές πέτρες τακτοποιημένες η μια επάνω στην άλλη. Αρχικά οι συνθέσεις μοιάζουν να είναι εντελώς τυχαίες, όμως με μια δεύτερη ματιά αποκαλύπτεται ότι υπάρχει μια δομημένη συμμετρία πίσω από κάθε σχέδιο. Η επιτυχία αυτής της σχεδιαστικής σύλληψης είναι ότι ουσιαστικά η παρέμβαση του δημιουργού «κρύβεται» και ο θεατής βλέπει ένα σχήμα που θα μπορούσε να είχε προκύψει φυσικά.

Ο τίτλος της σειράς είναι “Possible Furniture” και είναι μια σειρά με κομμάτια ανοιχτής αντίληψης σχεδιασμού. Γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι όλα τα σχέδια απολύτως δεδομένα, αλλά μπορούν να ανασυνταχθούν  κατά βούληση σε κάτι διαφορετικό.

Τα περισσότερα κομμάτια της συλλογής είναι ντυμένα με ύφασμα, ενώ κάποια είναι επεξεργασμένα με αδιαβροχοποίηση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως έπιπλα εξωτερικού χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.