Αρχική Σπίτι & Design Ντουζιέρα Closer του Diego Grandi για την Zucchetti Kos.

Ντουζιέρα Closer του Diego Grandi για την Zucchetti Kos.

by Andreas Rekopoulos
Closer Shower Head by Diego Grandi for Zucchetti Kos

Η Closer είναι μια ιδιόμορφη, αλλά άκρως χρηστική ντουζιέρα σχεδιασμένη από τον Grandi για την διάσημη Ιταλική εταιρία Zucchetti Kos.

Η φιλοσοφία σχεδιασμού της ντουζιέρας Closer περιλαμβάνει το στοιχείο του εντυπωσιασμού αλλά δίνει και μεγάλη έμφαση στην λειτουργικότητα. Με την πρώτη ματιά μοιάζει περισσότερο με φωτιστικό τοίχου και όχι με ντουζιέρα. Το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με τους βραχίονες και την οβάλ κεφαλή θυμίζουν άμεσα ρετρό φωτιστικό.

Ο διπλός βραχίονας όμως εκτός από όμορφος είναι και ιδιαίτερα πρακτικός καθώς επιτρέπει τον έλεγχο της ροής του νερού προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις. Χρησιμοποιώντας τους βραχίονες σε συνδυασμό με το κομψό αντίβαρο η ντουζιέρα Closer μπορεί να σταθεροποιηθεί σε οποιαδήποτε επιθυμητή γωνία.

Με αναπάντεχη αισθητική που θυμίζει ρετρό φωτιστικό της δεκαετίας του 50 και λυτή γεωμετρική φόρμα το νέο δημιούργημα του Diego Grandi ξεχωρίζει για την φρέσκια και διαφορετική του προσέγγιση, σε αντίθεση με τις περισσότερες ντουζιέρες που ως επί το πλείστο είναι παραλλαγές στο ίδιο συνηθισμένο μοτίβο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.