Αρχική Σπίτι & Design Νιπτήρες Saphirkeramik του Konstantin Grcic για την LAUFEN.

Νιπτήρες Saphirkeramik του Konstantin Grcic για την LAUFEN.

by Anna Karataglidou
Saphirkeramik Konstantin Grcic Laufen

Ο σχεδιαστής Konstantin Grcic πειραματίστηκε με το καινοτόμο υλικό Saphirkeramik της εταιρείας LAUFEN σχεδιάζοντας ιδιαίτερους νιπτήρες.

Οι δημιουργίες του παρουσιάστηκαν στην Έκθεση Επίπλου Salone del Mobile του Μιλάνου φέτος στο περίπτερο της LAUFEN, η οποία φέρεται διατεθειμένη να εξερευνήσει τα όρια του Saphirkeramik. Ο σχεδιαστής κατόρθωσε να δημιουργήσει εξαιρετικούς νιπτήρες βιομηχανικού design με ανάγλυφες γεωμετρικές λεπτομέρειες, λεία φινιρίσματα και λεπτές ακμές που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αντίστοιχα είδη.

Η σειρά από νιπτήρες με υλικό Saphirkeramik του Konstantin Grcic χαρακτηρίζονται από έντονες υφές και μοτίβα γεωμετρικών σχημάτων κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί με τα παραδοσιακά υλικά. Ο Grcic παρήγαγε τρία διαφορετικά σχέδια, τα οποία είναι τόσο ιδιαίτερα που αν και πρόκειται για νιπτήρες μπάνιου μοιάζουν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εκτός!

Οι νιπτήρες από Saphirkeramik του Konstantin Grcic έχουν είτε κυκλική μορφή με εσωτερικά χωρίσματα, είτε ορθογώνια με στρογγυλεμένες άκρες είτε συνδυασμού και των δύο σχημάτων. Σε όλες τις εκδοχές τονίζεται ιδιαίτερα το ανάγλυφο γεωμετρικό μοτίβο, διαφορετικό σε κάθε μοντέλο.

Το συνολικό αποτέλεσμα εκφράζει μία ενδιαφέρουσα πρόταση βιομηχανικού σχεδιασμού και industrial στυλ σε ένα απροσδόκητα φιλικό σχεδιαστικά υλικό. Ο Konstantin Grcic οραματίζεται τη δημιουργία αντικείμενων που περισσότερο θα θυμίζουν χειροποίητα κομμάτια παρά προϊόντα μαζικής βιομηχανικής παραγωγής. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία του, κάθε κομμάτι μοιάζει να φέρει ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια, με τα ανάγλυφα σχήματα να έχουν τόσο λειτουργικό όσο και διακοσμητικό ρόλο.

Η εταιρεία LAUFEN είναι γνωστή για το πατενταρισμένο υλικό της με την ονομασία Saphirkeramik. Το υλικό αυτό έχει όλες τις τυπικές ιδιότητες οι οποίες είναι σημαντικές για την κατασκευή ειδών υγιεινής αλλά και επιπλέον σημαντικά χαρακτηριστικά. Επιτρέπει μοναδική ευελιξία στον σχεδιασμό αφού η σύστασή του καθιστά δυνατή τη δημιουργία πολύ λεπτών τοιχωμάτων και την απόδοση πολύ μικρών καμπυλών στις ακμές. Το Saphirkeramik χρησιμοποιεί ένα συστατικό στοιχείο που εντοπίζεται στο ζαφείρι και ενώ τα συμβατικά κεραμικά μπορούν να σχηματίσουν τοιχώματα μέχρι 8-10 χιλιοστά σε πάχος, το Saphirkeramik μπορεί να σχηματίσει τοιχώματα πάχους 3-4 χιλιοστών. Έτσι ανοίγονται σημαντικές δυνατότητες για το σχεδιασμό ειδών υγιεινής και γι αυτό το λόγο η LAUFEN στράφηκε σε γνωστούς σχεδιαστές για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων εξοπλισμού του μπάνιου σας.

Ο Konstantin Grcic είναι αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος σχεδιαστής και επικεφαλείς του προσωπικού τους studio, το οποίο φέρει και την επωνυμία του. Ασχολείται με όλους του κλάδους του σύγχρονου design όπως ο σχεδιασμός επίπλων και βιομηχανικών προϊόντων, το στήσιμο εκθέσεων και άλλα project σχετικά με την Αρχιτεκτονική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.