Αρχική Σπίτι & Design Nendo Cord Chair και Wire Chair, οι λεπτεπίλεπτες.

Nendo Cord Chair και Wire Chair, οι λεπτεπίλεπτες.

by Andreas Rekopoulos

Το Ιαπωνικό Design στούντιο Nendo παρουσίασε μια σειρά από καρέκλες οι οποίες είναι τόσο λεπτές, ευαίσθητες και ανάλαφρες που σχεδόν εξαφανίζονται στον χώρο.

Η σειρά αποτελείται από δύο διαφορετικά σχέδια, την αρχική Cord Chair και την μετεξέλιξη της, την Wire Chair. Η Cord Chair έχει σκελετό με πάχος μόλις 15mm, η κατασκευή αποτελείται από ατσάλινες ράβδους επικαλυμμένες με ένα πολύ λεπτό στρώμα ξύλου. Η έμπνευση προήλθε από τα καλώδια του ρεύματος που έχουν μεταλλική κατασκευή με πλαστική επικάλυψη. Η Wire Chair αποτελεί την δεύτερη προσέγγιση στο ίδιο μοτίβο. Το πάχος του σκελετού μειώθηκε περαιτέρω στα μόλις 12mm ενώ η κατασκευή είναι πλέον πλήρως μεταλλική, καθιστώντας έτσι την καρέκλα πιο ανθεκτική και ακόμη πιο ανάλαφρη.

Η Cord Chair αποτελεί μια άσκηση στον συνδυασμό διαφορετικών υλικών και στην σχέση του ξύλου με το μέταλλο. Έτσι δημιουργείται ένα αμάλγαμα που συνδυάζει την ζεστασιά του ξύλου με την ακαμψία και την αντοχή του μετάλλου. Η Wired Chair διατηρεί την ίδια φιλοσοφία, ανταλλάζοντας όμως την ζεστασιά του ξύλου με ανθεκτική βαφή τύπου power coating για μεγαλύτερη ευελιξία τοποθέτησης και ακόμη λεπτότερο προφίλ. Δύο πρωτότυπες καρέκλες που αποτελούν υπόδειγμα μινιμαλιστικού σχεδιασμού και θα προσθέσουν στυλ και άποψη σε οποιοδήποτε ντεκόρ, είτε κλασσικό είτε μοντέρνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.