Αρχική Μόδα & Ένδυση Ρολόι Nava Tempo Libero από τον Denis Guidone.

Ρολόι Nava Tempo Libero από τον Denis Guidone.

by Andreas Rekopoulos

Το ρολόι χειρός Tempo Libero σχεδιάστηκε από τον Denis Guidone για την Μιλανέζικη εταιρία Nava Design και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των μινιμαλιστικών και διαφορετικών ρολογιών.

Ο σχεδιασμός του είναι απόλυτα αφαιρετικός και παίζει με την ισορροπία των χρωμάτων και την γεωμετρία. Η βασική ιδέα είναι η αφαίρεση του λεπτοδείκτη από το κέντρο του ταμπλό και η έκκεντρη τοποθέτηση του περιφερικά. Έτσι ο λεπτοδείκτης δεν πέφτει απάνω στον ωροδείκτη, αλλά τον συναντά με έναν τρόπο που δημιουργεί συνεχώς μεταβαλλόμενα γεωμετρικά σχήματα.

Παρά το ιδιαίτερο του design που αρχικά φαίνεται χαοτικό, το Tempo Libero είναι και χρηστικό. Ο λευκός δείκτης δείχνει την ώρα και ο κόκκινος τα λεπτά, επίσης υπάρχουν 12 τομές με τα σημάδια των ωρών κάνοντας την ανάγνωση της ώρας μια εύκολη υπόθεση, σε αντίθεση με άλλα καλλιτεχνικού ύφους ρολόγια. Το Tempo Libero είναι ένα ξεχωριστό ρολόι που συνδυάζει μινιμαλιστικό στυλ με μια πρωτότυπη απεικόνιση του χρόνου.

Εκτός από σχεδιασμό αντικειμένων η Nava Design ασχολείται επίσης με αρχιτεκτονική και οπτική επικοινωνία, γεγονός που φαίνεται και στον γραμμικό και εικαστικά άψογο σχεδιασμό των ρολογιών της.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, η κάσα του ρολογιού είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, το λουράκι είναι από γνήσιο δέρμα, ενώ το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα βάθος. Προσφέρεται σε δύο μεγέθη με διάμετρο 42 και 36 χιλιοστά αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.