Αρχική Διάφορα Μουσικό Κουτί Music Machine από την MB&F και την Reuge.

Μουσικό Κουτί Music Machine από την MB&F και την Reuge.

by Anna Karataglidou
The Music Machine By MB&F And Reuge

Η διάσημη ωρολογοποιία MB&F συνεργάζεται με την κατασκευάστρια μουσικών κουτιών Reuge και δημιουργεί το μουσικό κουτί Music Machine ένα μουσικό κουτί στον ρυθμό του 21ου αιώνα.

Την εταιρεία MB&F (Maximilian Busserand & Friends) σας την έχουμε συστήσει ήδη στο παρελθόν και πρόκειται για μία πολυβραβευμένη εταιρεία κατασκευής ρολογιών. Αυτή τη φορά θα μας απασχολήσει μία μοναδική τους δημιουργία που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες τους κατασκευές. Η MB&F δημιούργησε μαζί με την Reuge μία μουσική μηχανή με το όνομα Music Machine επανεξετάζοντας στην ουσία ένα κλασσικό αντικείμενο το οποίο στις μέρες μας έχει σχεδόν εκλείψει.

Το πρωτότυπο της Music Machine παρουσιάστηκε στην Baselworld 2013 της Ελβετίας η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις ωρολογοποιίας. Η “Μουσική Μηχανή” Music Machine είναι ένα μουσικό κουτί που έχει βγει από το κουτί του καταρρίπτοντας κάθε εικόνα που μας είχε σχηματιστεί μέχρι τώρα για τα μουσικά κουτιά.

Όπως ο μηχανισμός κάθε μουσικού κουτιού, η μουσική μηχανή Music Machine διαθέτει δύο κυλινδρικούς κώνους από μέταλλο με τον καθένα να περιέχει από 72 νότες και μουσικό …ρεπερτόριο έξι τραγουδιών. Χρησιμοποιεί 1400 καρφίτσες τοποθετημένες με απόλυτη ακρίβεια στην επιφάνεια τους. Οι καρφίτσες αυτές χτυπούν τα δόντια μιας “χτένας” κατά την περιστροφή του κυλίνδρου και παράγουν μουσική.

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του είναι αυτός που κάνει την “Music Machine” να ξεχωρίζει. Ο μηχανισμός της βρίσκεται τοποθετημένος πάνω σε μία μινιατούρα από διαστημόπλοιο κατασκευασμένη από ξύλο καρυδιάς, η οποία λειτουργεί σαν φυσικό ηχείο. Πραγματικά φουτουριστικό designπου συνοδεύεται και από την κατάλληλη μουσική.

Τα τραγούδια που επιλέχθηκαν από τον ιδρυτή της MB&F Maximilian Busser είναι το «Smoke on the water” των Deep Purple, το “Another Brick in the wall” των Pink Floyd, το “Imagine” του John Lennon, το “Imperial March” από την ταινία Star Wars V: the Empire Strikes Back και τα μουσικά θέματα των ταινιών Star Wars και Star Trek.

Αν αναρωτιέστε γιατί μία εταιρεία κατασκευής ρολογιών παρουσίασε σε έκθεση ωρολογοποιίας ένα μουσικό κουτί, η απάντηση κρύβεται στην φιλοσοφία της MB&F. Οι ίδιοι δεν περιγράφουν τις δημιουργίες τους σαν ρολόγια, αλλά σαν “ωρολογιακές μηχανές”. Η μουσική μηχανή “Music Machine” είναι μια επέκταση αυτής της ιδέας, με την ακρίβεια και τα μηχανικά στοιχεία να έχουν μείζονα ρόλο.

Φυσικά η μουσική μηχανή “Music Machine” είναι αντικείμενο περιορισμένης παραγωγής και διατέθηκε σε 66 κομμάτια, σε φινίρισμα λευκής ή μαύρης λάκας, τα οποία είναι ήδη εξαντλημένα. Μπορείτε να ακούσετε την μουσική μηχανή Music Machine στο βίντεο που σας παραθέτουμε αλλά και στην σελίδα της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.