Αρχική Τεχνολογία Η μοτοσυκλέτα Lotus C-01 έτοιμη για δοκιμές.

Η μοτοσυκλέτα Lotus C-01 έτοιμη για δοκιμές.

by Andreas Rekopoulos

Εδώ και δύο περίπου χρόνια η Γερμανική εταιρία Kodewa σε συνεργασία με την Lotus ετοιμάζουν την πρώτη μοτοσυκλέτα Lotus, ένα μοναδικού στυλ Superbike με κορυφαίες επιδόσεις και ιδιαίτερη εμφάνιση. Η μοτοσυκλέτα Lotus C-01 είναι πλέον πραγματικότητα και την περασμένη εβδομάδα το πρώτο πρωτότυπο πέρασε σε φάση δοκιμών.

Πρόκειται για τη πρώτη μοτοσυκλέτα Lotus της οποίας το design υπογράφει ο Daniel Simon, γνωστός για τα φουτουριστικά concept οχήματα που έχει σχεδιάσει για υπερπαραγωγές του Χόλυγουντ όπως το Tron: Legacy, το Oblivion, και το Captain America, αλλά και για την δουλειά του για λογαριασμό της VW και της Bugatti. Η μοτοσυκλέτα Lotus όμως δεν ξεχωρίζει μόνο για το ιδιαίτερο design, πρόκειται για ένα superbike με καταιγιστικές επιδόσεις. Ο δικύλινδρος κινητήρας διάταξης V2 75°  1200 κυβικών αποδίδει 200 ίππους, ενώ η εκτεταμένη χρήση εξωτικών υλικών όπως τιτάνιο και ανθρακονήματα θα διατηρεί το βάρος της μοτοσυκλέτας Lotus C-01 κάτω από 180 κιλά.

Σε πρώτη φάση η Lotus σχεδιάζει να παράγει 100 κομμάτια σε συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία Kodewa GmbH με την οποία η Lotus διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία στον χώρο της κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων.  Οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν για την κατασκευή αγωνιστικών αυτοκινήτων με αποκορύφωμα την εξαιρετική Lotus LMP2 που συμμετείχε στοn αγώνα Le Mans.

Στο design της Lotus C-01 κυριαρχεί το ρετρό-φουτουριστικό στυλ του Daniel Simons, μια πολύ ιδιαίτερη γλώσσα σχεδιασμού που είναι ιδιαίτερα έκδηλη και σε προηγούμενες δουλειές του Simons, όπως το εξαιρετικό του εικονογραφημένο βιβλίο Cosmic Motors και το στυλ των μοτοσυκλετών που σχεδίασε για την ταινία Tron Legacy.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή «Η διαδικασία σχεδιασμού της μοτοσυκλέτας Lotus C-01 έγινε με μεγάλη αγάπη. Υπήρχαν πολλές προκλήσεις διότι η μοτοσικλέτα έπρεπε αν αγγίζει τις οπτικές αισθήσεις, να συνδυάζει το κλασικό με το σύγχρονο, αλλά παράλληλα να είναι και εργονομική καθώς πρόκειται για ένα μηχάνημα υψηλών επιδόσεων φτιαγμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Για να επιτύχω αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε ένα μοναδικό σχήμα, με χαμηλό προφίλ, δυναμικό στήσιμο, μια μοναδική εισαγωγή αέρα και αφαιρετικά καθαρά γραφικά »

Στην ίδια γραμμή κινούνται και οι δηλώσεις της Lotus «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική υπερσύγχρονη μοτοσυκλέτα που να συνδυάζει της επιδόσεις με τη φινέτσα. Ένα μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας που να αποτελεί τέχνη σε κίνηση. Πάνω από όλα, η Lotus C-01 θα διεγείρει το συναίσθημα, συνδυάζοντας την τεχνολογία με την αισθητική, θα είναι ξεκάθαρα μια Lotus»

Εμείς πάντως προσέξαμε με την πρώτη ματιά ότι το καλογυαλισμένο άβαφο carbon fiber δένει υπέροχα με το ρετρό κιτρινοπράσινο λογότυπο της Lotus και η όλη κατασκευή υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.