Αρχική Αρχιτεκτονική Μοντέρνο κατάστημα οπτικών από το Smart Design Studio.

Μοντέρνο κατάστημα οπτικών από το Smart Design Studio.

by Andreas Rekopoulos
Optique Potts Point by Smart Design Studio

To Smart Design Studio παρουσιάζει ένα μοντέρνο κατάστημα οπτικών γεμάτο φως και χρώμα! Πρόκειται για το Optique Potts Point στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

Μετατρέποντας κάθε μικρό ή μεγάλο εμπόδιο σε πλεονέκτημα, το Smart Design Studio δημιούργησε έναν πραγματικά εντυπωσιακό χώρο, που συναρπάζει τον επισκέπτη και παρέχει ποικίλες διευκολύνσεις στους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους της επιχείρησης.

Το στοιχείο που πρώτο μαγνητίζει την προσοχή στο κατάστημα οπτικών είναι αναμφισβήτητα η οροφή του. Συνδυάζοντας χρωματιστά φώτα, χρωματιστούς καθρέφτες και γυάλινες επιφάνειες οι αρχιτέκτονες έδωσαν ένταση και ζωντάνια στον χώρο. Τα τέσσερα φωτεινά και ζωηρά χρώματα σε αποχρώσεις του ροζ και του πορτοκαλί, συνδυάζονται με τον ολόλευκο κυρίως χώρο του καταστήματος και προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό αντιθέσεων συνθέτοντας ένα αρμονικό σύνολο.

Ο ψηλοτάβανος χώρος, τα χρώματα και οι αντανακλάσεις μέσα από τους καθρέφτες και το γυαλί κάνουν το κατάστημα ορατό στους πεζούς περαστικούς ή τους διερχόμενους οδηγούς και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα γεμάτο ποικιλία και ζωντάνια στο εσωτερικό.

Καθοριστικό ρόλο παίζει επίσης και ο φωτισμός τεχνολογίας LED που χρησιμοποιήθηκε στην οροφή για το φωτισμό του καταστήματος, ο οποίος συνοδεύεται από spots φωτισμού επάνω από τους σκελετούς των γυαλιών οράσεως και ηλίου. Οι λευκές δερμάτινες βιτρίνες όπου παρουσιάζονται περίπου 350 διαφορετικοί σκελετοί γυαλιών διαθέτουν επίσης και αποθηκευτικούς χώρους όπου μπορεί να φιλοξενηθεί τεράστια ποσότητα προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο το κατάστημα κρατά άμεσα διαθέσιμο το stock των προϊόντων και μπορεί να παρέχει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στον πελάτη χωρίς να τον αφήνει μόνο του στο κατάστημα.

To Smart Design Studio ιδρύθηκε το 1997 και είναι ένα διεπιστημονικό studio που παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες στην αρχιτεκτονική, στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στο design. Η φιλοσοφία του Αυστραλιανού Smart Design Studio συνοψίζεται σε τρεις βασικές αρχές: υπεροχή, καινοτομία και συνεργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.