Αρχική Σπίτι & Design Μοντέρνα βάζα από γυαλί και μάρμαρο του STUDIO E.O

Μοντέρνα βάζα από γυαλί και μάρμαρο του STUDIO E.O

by Andreas Rekopoulos
Μοντέρνα βάζα από γυαλί και μάρμαρο

Η σειρά Indefinite του STUDIO E.O είναι μια εντυπωσιακή συλλογή από μοντέρνα βάζα που μοιάζουν σαν να λιώνουν επάνω στην βάση τους.

Το STUDIO E.O είναι βασισμένο στην Στοκχόλμη και ιδρύθηκε από τον Erik Olovsson. Είναι ένα σχεδιαστικό στούντιο που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το πειραματικό design, γεγονός που είναι εμφανές και στην σειρά βάζων indefinite.

Τα βάζα Indefinite είναι ταυτόχρονα γλυπτά αλλά και δοχεία, χρηστικά αλλά και διακοσμητικά. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ γεωμετρικών και οργανικών σχημάτων. Αλλά παράλληλα και της σχέσης μεταξύ μιας ανάλαφρης διαφάνειας και ενός βαριού πυκνού όγκου. Η αντίθεση των δύο υλικών, του διάφανου γυαλιού με τον πυκνό γρανίτη και το μάρμαρο δημιουργούν ένα παιχνίδι όπου κάτι ευαίσθητο ισορροπεί επάνω σε μια στιβαρή βάση.

Η κρυφή σημειολογία εμφανίζεται στο γεγονός ότι το ευαίσθητο ταυτόχρονα παρουσιάζεται και ως εύπλαστο, διαμορφώνεται ώστε να ταιριάξει και να ισορροπήσει στο σταθερό. Το γυάλινο δοχείο κάθε βάζου μοιάζει να λιώνει επάνω στην βάση του, ενώ η βαρύτητα φαίνεται σαν να καθορίζει την σχέση μεταξύ των δύο υλικών.

Επί του παρόντος η συλλογή περιλαμβάνει επτά διαφορετικά σχέδια, αλλά και αρκετούς χρωματικούς συνδυασμούς. Όμως η ευελιξία των αμέτρητων γεωμετρικών σχημάτων που πάρουν να πάρουν οι πέτρινες βάσεις σε συνδυασμό με τους άπειρους τρόπους που μπορεί να «λιώσει» επών τους το γυαλί είναι μια υπόσχεση ότι η συλλογή θα επεκταθεί. Σύμφωνα με τον Olovsson η συλλογή είναι ένα εγχείρημα σε εξέλιξη.

Πέρα από μια συλλογή με ιδιαίτερα μοντέρνα βάζα τα Indefinite αποτελούν σίγουρα έργα τέχνης με δυνατή εικαστική υπόσταση και μια σαφή συλλεκτική διάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.