Αρχική Σπίτι & Design Πολύχρωμα σουβέρ σιλικόνης από το MoMA.

Πολύχρωμα σουβέρ σιλικόνης από το MoMA.

by Andreas Rekopoulos
MoMA Silicone Coasters

Τα εικονιζόμενα σουβέρ είναι προϊόν του καταστήματος του μουσείου μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης, του γνωστού MoMA και ξεχωρίζουν όχι μόνο για το Design αλλά και για την υψηλή τους πρακτικότητα.

Ανάμεσα στην καταπληκτική συλλογή αντικειμένων Design που διαθέτει το MoMA Store, που βρίσκεται απέναντι από το μουσείο, υπάρχουν και κάποια μικρά αντικείμενα που φέρουν το λογότυπο MoMA και είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για αυτό. Ένα από αυτά το αντικείμενα είναι και τα κομψά πολύχρωμα σουβέρ σιλικόνης. Το υλικό τους είναι τέτοιο που τα καθιστά ανθεκτικά σε νερό, δεν χαράζονται καθότι είναι ελαστικά και έτσι φαίνονται πάντα σαν καινούργια, ενώ επιτελούν άψογα τον σκοπό τους.

Διαθέτουν έναν μικρό γείσο ο οποίος συγκρατεί την υγρασία που σχηματίζεται εξωτερικά σε ένα κρύο ποτήρι από το να τρέξει στο τραπέζι, ενώ παράλληλα επιτρέπει να στέκονται το ένα επάνω στο άλλο “κουμπωτά” χωρίς την ανάγκη βάσης στήριξης.

Απλό άλλα ταυτόχρονα χρηστικό Design, καθώς τα περισσότερα σουβέρ είναι επίπεδα. Τέλος ο ξεχωριστός χρωματισμός των δίσκων έχει επίσης έναν σκοπό, να βρίσκει ο καθένας εύκολα το ποτήρι του ξεχωρίζοντας το χρώμα του σουβέρ που το ακούμπησε.

Παρότι τα σουβέρ είναι ένα ιδιαίτερα απλό αξεσουάρ σερβιρίσματος, ακόμη και εκεί το καλό Design ξεχωρίζει.Το ευρηματικά αυτά σουβέρ του MoMA αποδείχτηκαν τόσο δημοφιλή τελικά που το μουσείο αποφάσισε να τα διαθέσει και σε τρίτους εμπόρους. Μπορείτε να τα αποκτήσετε από το online κατάστημα του μουσείου καθώς και επιλεγμένα καταστήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.