Αρχική Σπίτι & Design Μινιμαλιστικός Νιπτήρας Μπάνιου Kub του Victor Vasilev.

Μινιμαλιστικός Νιπτήρας Μπάνιου Kub του Victor Vasilev.

by Anna Karataglidou
Minimal Glass Basin Kub Victor Vasilev

Εξαιρετικό δείγμα μίνιμαλ σχεδιασμού, ο νιπτήρας μπάνιου Kub δημιουργήθηκε το 2010 από τον σχεδιαστή και αρχιτέκτονα Victor Vasilev. Ο νιπτήρας μπάνιου Kub διακρίνεται για τις καθαρές γραμμές του, την διακριτική του πολυτέλεια και μια απέριττη ύπαρξη στο χώρο.

Τέσσερα χρόνια μετά, θεωρείται ακόμη κλασικό παράδειγμα μινιμαλιστικού designστο οποίο κάτι τόσο λιτό, βασικό και με καθαρές γεωμετρικές γραμμές καταφέρνει να εντυπωσιάζει. Πραγματικά, ο σχεδιασμός παραλείπει οτιδήποτε περιττό, ενώ η επιλογή του γυαλιού για τη λεκάνη του νιπτήρα κάνει το νιπτήρα μπάνιου σχεδόν αόρατο.

Ο Vasilev επέλεξε να συνδυάσει διαυγές γυαλί με μάρμαρο Carrara. Το μάρμαρο τοποθετείται για να τονίσει την κεντρική ιδέα του σχεδίου που φαίνεται να είναι η σύζευξη γραμμών και υλικών. Επίσης, έχει χρηστικό ρόλο, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σαν επιφάνεια τοποθέτησης όσο και για αποθηκευτικός χώρος. Ο νιπτήρας μπάνιου Kub διαθέτει εντοιχιζόμενες μπαταρίες σε ταιριαστό μίνιμαλ στυλ και υπάρχει και σε εκδοχή διπλού νιπτήρα.

O Victor Vasilev γεννήθηκε στη Βουλγαρία και, αφού έζησε κάποιο διάστημα στο Ισραήλ, πήγε να σπουδάσει στο Μιλάνο όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Είναι αρχιτέκτονας με το δικό του προσωπικό στούντιο και αντικείμενο την αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και το βιομηχανικό σχεδιασμό. Είναι αφοσιωμένος στην τέχνη του και στην μίνιμαλ αισθητική, την οποία ενίσχυσε με σπουδές στις Σκανδιναβικές χώρες (Κοπενχάγη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.