Αρχική Διάφορα Μία Μίνιμαλ Συσκευασία για ένα “Πλούσιο” Creteleon.

Μία Μίνιμαλ Συσκευασία για ένα “Πλούσιο” Creteleon.

by Anna Karataglidou
Creteleon olive oil bottle

Το Creteleon είναι ένα αγνό παρθένο και βιολογικό ελαιόλαδο, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και έρχεται σε μια μίνιμαλ συσκευασία εξαιρετικής αισθητικής. Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα τρόφιμα που παράγεται στη Μεσόγειο, και τελευταία έχουμε παρατηρήσει μία πληθώρα παραγωγών να ανοίγεται στην αγορά με τη δική τους ετικέτα. Οι περισσότεροι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην συσκευασία και στον τρόπο παρουσίασης. Μία τέτοια επιτυχημένη προσπάθεια αποτελεί και το ελαιόλαδο Creteleon.

Σε μια χώρα που η τέχνη του σχεδιασμού συσκευασίας βρίσκεται ακόμη αρκετά χρόνια πίσω από άποψη αισθητικής, τέτοια αποτελέσματα μας θυμίζουν ότι μέσα στην κρίση αναπτύσσετε και μια ευρεία κοινότητα νέων δημιουργών που θέτουν νέα υψηλοτέρα στάνταρντ.  Αυτή η κοινότητα επιβάλλει σιγά σιγά την αισθητική της ταυτότητα, που κινείται στο μινιμαλισμό, τη λιτότητα και τη σαφήνεια του νοήματος, χωρίς περιττούς στολισμούς και φλύαρα στοιχεία.

Σεβόμενη τις απαιτήσεις του προϊόντος η συσκευασία του Creteleon είναι από γυαλί, με σκούρα ετικέτα για προστασία από το φως και πώμα που προσθέτει ένα πιο “φυσικό” στοιχείο. Χαρακτηριστική πινελιά, η χρυσή, στο χρώμα του λαδιού σταγόνα που ξεφεύγει από το χείλος και καταλήγει στον τίτλο. Ακόμα απορούμε γιατί δεν την έκοψαν τελείως, ώστε να φανεί το πραγματικό περιεχόμενο, αλλά και έτσι δεν χάνει τα σημαντικά του στοιχεία σαν σύλληψη. Όλο το μπουκάλι κλείνεται για πλήρη προστασία από το φως σε χειροποίητο πουγκί από μαλακό ύφασμα.

Η συσκευασία του Creteleon έχει βραβευτεί με τοπικό “Χρυσό Αριστείον Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιόλαδου” στην Έκθεση παραγωγών 6η Ελαιοτεχνία 2014, και είναι έργο της γραφιστικής ομάδας της Polydorou Design.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.