Αρχική Μόδα & Ένδυση Μίνιμαλ Ρολόι Slip από την Nonlinear Studio.

Μίνιμαλ Ρολόι Slip από την Nonlinear Studio.

by Andreas Rekopoulos
Slip Watch by Nonlinear Studio

Το ρολόι χειρός Slip είναι το πρώτο προϊόν της εταιρίας Nonlinear Studio. Σχεδιάστηκε από τον ιδρυτή του studio, Evan Clabots, ο οποίος υιοθετεί το αρχετυπικό σχήμα ενός συμβατικού ρολογιού, το οποίο όμως εν συνεχεία θέτει σε κίνηση. Στρέφοντας ελαφρώς το καντράν του ρολογιού, ο Clabots επαναπροσδιορίζει τις αρχές του μοντέρνου σχεδιασμού και τις εκσυγχρονίζει για να δημιουργήσει εν τέλει ένα μίνιμαλ ρολόι με «ορθές» αναλογίες, που δείχνει να γλιστρά από το λουράκι.

Με αυτή τη στροφή του καντράν επιτυγχάνεται επιπλέον και μία εργονομική λύση, καθώς ο χρήστης του ρολογιού μπορεί να διαβάσει ευκολότερα την ώρα συστρέφοντας λιγότερο τον καρπό. Το λουράκι διαπερνά την πίσω πλευρά του ρολογιού και είναι μονοκόμματο, έτσι δεν χρειάζεται «κλιπς» για την στήριξη του απλουστεύοντας τον σχεδιασμό και μηδενίζοντας την πιθανότητα να φύγει το ρολόι από το λουράκι. Το ρολόι χειρός Slip διατίθεται σε πέντε διαφορετικές εκδοχές σε κλασικούς και διαχρονικούς συνδυασμούς που καλύπτουν κάθε απαιτητικό γούστο. Είναι ένα κομψό μίνιμαλ ρολόι που μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ και διαθέτει όχι μόνο στυλ άλλα και εργονομία.

Η Nonlinear Studio ιδρύθηκε από τον Evan Clabots το 2010 και εδρεύει στην Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό-δημιουργικό studio που συγκεντρώνει ανθρώπους από διάφορες ειδικότητες και πεδία δράσης συμπεριλαμβανομένων του βιομηχανικού σχεδιασμού, της τέχνης, του κινηματογράφου, της φωτογραφίας και της αρχιτεκτονικής. Το 2011 η Nonlinear Studio λάνσαρε την δική της σειρά προϊόντων και πρώτο εξ αυτών ήταν το Slip Watch, ένα ιδιαίτερο μίνιμαλ ρολόι το οποίο έχεις κερδίσει αρκετά σημαντικά βραβεία design και αποτελεί και κομμάτι της συλλογής του MoMA της Νέας Υόρκης.

Ο Evan Clabots σπούδασε στο Rhode Island School of Design (RISD) και στο University of Art and Design του Ελσίνκι (TAIK). Πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του κέρδισε το Βραβείο Gersh Abraham και κατοχύρωσε προϊόν με την ΙΚΕΑ. Για τον Clabots το design είναι μία διαδικασία προς την ολοκλήρωση μιας ιστορίας. Η φόρμα δεν ακολουθεί πλέον τη λειτουργία. Αντίθετα, υπάρχει ένα ανεξάρτητο παιχνίδι ανάμεσα στο πως δείχνει κάτι, στο πως λειτουργεί και στο πως αλληλεπιδρά με τη ζωή κάποιου. Η διαδικασία καθοδηγείται από την ερώτηση “γιατί είναι κάτι;” και όχι “τι είναι κάτι;”. Κάθε στοιχείο της δουλειάς του λειτουργεί σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα στοιχεία και όλα μαζί συνθέτουν μία δεμένη αφήγηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.