Αρχική Σπίτι & Design Μηχανή εσπρέσο από πορσελάνη του Arvid Häusser.

Μηχανή εσπρέσο από πορσελάνη του Arvid Häusser.

by Andreas Rekopoulos
Porcelain Espresso Machine by Arvid Häusser

Ο Arvid Häusser  προτείνει μια μηχανή εσπρέσο διαφορετική από τις άλλες. Μια ολική αναθεώρηση που βασίζεται στις ιδιότητες του υλικού κατασκευής (πορσελάνη) αλλά και σε μια πρωτότυπη εργονομική προσέγγιση.

Αν σκεφτεί κάποιος την εικαστικη και χρηστική σημασία που έχουν η πορσελάνη και το ξύλο σαν υλικά στην κουλτούρα του καφέ, θα καταλάβει άμεσα και την πηγή έμπνευσης του σχεδιαστή. Η πορσελάνη είναι ένα υγειονομικά άρτιο υλικό με ιδανικές θερμικές ιδιότητες και ουδετερότητα στην γεύση. Αυτός είναι και ο λόγος που παρότι εύθραυστο είναι μια τόσο δημοφιλής επιλογή για την κατασκευή σκευών σερβιρίσματος. Έτσι ο Arvid Häusser επέλεξε να αντικαταστήσει το μέταλλο και το πλαστικό με ξύλο και πορσελάνη, δημιουργώντας μια μηχανή εσπρέσο που λειτουργεί διαφορετικά……….

Η αναθεώρηση των δεδομένων συνεχίζεται στο εικαστικό αλλά και στο χρηστικό κομμάτι. Η εμφάνιση της μηχανής δεν θυμίζει σε τίποτα κλασσική οικιακή συσκευή. Αφενός συμβάλουν τα απροσδόκητα υλικά και αφετέρου η «γυμνή» αισθητική που αφήνει τα πάντα επιμελώς εκτεθειμένα, από τα σωληνάκια έως την τρόμπα. Η μηχανή στερεώνεται στον τοίχο, εξοικονομώντας έτσι χώρο από τον πάγκο της κουζίνας. Παράλληλα απομονώνεται από τα άλλα αντικείμενα και αποκτά έναν εντελώς δικό της διακοσμητικό ρόλο, εκεί στο σημείο του τοίχου που κανένας δεν θα περίμενε να δει μια καφετιέρα.

Παράλληλη λόγω του σχεδιασμού της η μηχανή εσπρέσο του Häusser παρέχει μια δυνατότητα που μας αρέσει ιδιαίτερα, την δυνατότητα να ρυθμίζεται η απόσταση του ποτηριού από το ακροφύσιο του εγχυτήρα που τρέχει ο καφές. Οι προσεγμένες λεπτομέρειες βρίσκονται πραγματικά παντού, από τον μεταλλικό ρετρό διακόπτη, έως το εντυπωσιακό δοχείο νερού, είναι εμφανές με την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό αντικείμενο.

Ο Arvid Häusser είναι φοιτητής και σπουδάζει product design στο Bauhaus Universität Weimar. Η εντυπωσιακή πορσελάνινη καφετιέρα είναι ένα από τα πρώτα του project. Του ευχόμαστε λοιπόν κάθε επιτυχία, ένω σίγουρα θα θέλαμε κάποια στιγμή να δούμε το εντυπωσιακό του δημιούργημα σε παραγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.