Αρχική Σπίτι & Design Κινητικά φωτιστικά από τον Μιχάλη Αναστασιάδη.

Κινητικά φωτιστικά από τον Μιχάλη Αναστασιάδη.

by Andreas Rekopoulos

Τα κινητικά φωτιστικά οροφής του αρχιτέκτονα Μιχάλη Αναστασιάδη συνδυάζουν το Design με την τέχνη και ξεχωρίζουν για την εκλεπτυσμένη αφαιρετική τους αισθητική.

Τα εντυπωσιακά αυτά δημιουργήματα χωρίζονται σε δύο συλλογές τα Kinetic Light και τα Mobile Chandelier. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η μεταβαλλόμενη γεωμετρία τους, που επιτρέπει την αλλαγή του σχήματος του φωτιστικού και της διάχυσης του φωτός. Είναι κατασκευασμένα από μαύρους μπρούτζινους σωλήνες, οι οποίοι ενώνονται με ρυθμιζόμενους συνδέσμους, έτσι υπάρχει δυνατότητα μεταβολής της διάταξης και του σχήματος του φωτιστικού.

Την τελική εικόνα συμπληρώνουν τα σφαιρικά αντίβαρα που ισορροπούν τις λεπτεπίλεπτες αυτές κατασκευές και οι ανακλαστικές επιφάνειες που ρυθμίζουν την κατεύθυνση του φωτός.

Ο Μιχάλης Αναστασιάδης με έδρα το Λονδίνο δημιουργεί μοναδικά αντικείμενα, κυρίως σχετικά με διακόσμηση, τα οποία ακροβατούν ανάμεσα στο Design και την τέχνη. Η φιλοσοφία του είναι η δημιουργία αντικειμένων που συνδυάζουν το εξεζητημένο Design με την ποιότητα. Έτσι οι δουλειές του χαρακτηρίζονται από την χρήση παραδοσιακών υλικών και από μινιμαλιστική κομψότητα, ένας συνδυασμός που εγγυάται διαχρονική αξία. Η παραγωγή των ιδιαίτερων αυτών αντικειμένων γίνεται από μικρά οικογενειακά εργαστήρια, χειροποίητα και με προσοχή στην λεπτομέρεια. Οι δημιουργίες του Μιχάλη Αναστασιάδη συμπεριλαμβάνονται στην μόνιμη συλλογή πολλών διάσημων μουσείων όπως το MoMA της Νέας Υόρκης, το Victoria & Albert Museum του Λονδίνου και το frAC centre της Ορλεάνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.