Αρχική Τεχνολογία Metaphys Electric Lunacalante ένα CD Player έργο τέχνης.

Metaphys Electric Lunacalante ένα CD Player έργο τέχνης.

by Andreas Rekopoulos
Metaphys Electric Lunacalante CD Player

Τα CD Players, ή πιο ελληνικά οι συσκευές αναπαραγωγής CD αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση. Με την ψηφιοποίηση της μουσικής πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να γεμίζει κανείς το σπίτι ή το γραφείο του με συσκευές. Αντιθέτως, όσο πιο μικρή η συσκευή αναπαραγωγής τόσο το καλύτερο. Και φυσικά οι σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές επιβάλλεται να κάνουν πάνω από ένα πράγμα. Συνεπώς, για ποιο λόγο θα μπορούσε κανείς να ασχοληθεί κάποιος με το σχεδιασμό ενός CD player;

Ο λόγος ίσως να φαίνεται στο άψογα μίνιμαλ σχεδιασμό του φωτιζόμενου CD player της Ιαπωνικής Metaphys. Ένα σχέδιο που πραγματικά σε κάνει να αναθεωρήσεις όλη την πρώτη παράγραφο που μόλις διάβασες και να αρχίσεις να σκέφτεσαι πώς να κάνεις χώρο για να το βάλεις σπίτι σου. Δυστυχώς όμως το CD player Lunacalante της Metaphys δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή. Τα πλαίσια του βιομηχανικού σχεδιασμού είναι πολύ στενά στο να ανεχθούν ένα προϊόν με χρηστικότητα που, αν δεν έχει ήδη, έχει σχεδόν εκλείψει.

Το CD player Lunacalante μπορεί να έμεινε στάσιμο και να μην βγήκε ποτέ στην παραγωγή παρουσιάστηκε όμως στο κοινό κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Στην ουσία η συσκευή είναι κομμένη στα δύο και ένα τμήμα του δίσκου CD “παίζει” έξω από τη συσκευή. Το στοιχείο αυτό τονίζεται με τον απαραίτητο φωτισμό και επιτρέπει να “δεις” τη μουσική ενώ παίζει, να παρακολουθήσεις τις περιστροφές του δίσκου όπως συνέβαινε και με τα βινύλια.

Μίνιμαλ design, καθαρή αισθητική από την εταιρεία hers design που είναι γνωστή για το σχεδιασμό του κουτιού για το XBOX 360, αλλά εδώ παρουσιάζει δικά της προϊόντα κάτω από το όνομα Metaphys.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.