Αρχική Σπίτι & Design Μεταλλικό Γραφείο Torque από τους I M Lab.

Μεταλλικό Γραφείο Torque από τους I M Lab.

by Anna Karataglidou
Torque Metal Desk by IM Lab

Το μεταλλικό γραφείο Torque από τους σχεδιαστές του στούντιο I M Lab είναι η Avant Garde εκδοχή ενός παραδοσιακού σχεδίου μεταλλικού γραφείου, με ένα φρέσκο στοιχείο: την περιστροφή. Το μεταλλικό γραφείο Torque περιστρέφει τα συρτάρια του γύρω από έναν άξονα και έτσι αποκτά ένα δυναμικό χαρακτήρα που το κάνει να μεταβάλλεται και να ορίζει με την αντίθεση μια έντονη παρουσία στον (αμετάβλητο σε όρια) χώρο.

Το μεταλλικό γραφείο Torque κατασκευάζεται από μέταλλο καθώς ο σχεδιασμός του απαιτεί ένα εύκαμπτο στη διαχείριση και ανθεκτικό στο βάρος υλικό. Οι σχεδιαστές του στούντιο I M Lab απέδειξαν τις χειρονακτικές τους ικανότητες στην κατασκευή του, αλλά και τις γνώσεις τους σαν μηχανικούς. Το μεταλλικό γραφείο Torque είναι μοντέρνο και μίνιμαλ, με το υλικό του να είναι ειλικρινές, φανερό, και να χρησιμεύει τόσο για την κατασκευή και λειτουργία του, όσο και για το αισθητικό αποτέλεσμα.

Η επίπεδη επιφάνεια που διαθέτει το μεταλλικό γραφείο Torque διπλώνεται για να υποστηρίξει τον εαυτό του στην μία μεριά, και καταλήγει στην άλλη μεριά σε μία στοίβα από συρτάρια. Το χαρακτηριστικό της στοίβας αυτής είναι ότι τα συρτάρια περιστρέφονται γύρω από ένα κεντρικό άξονα. Ο άξονας λειτουργεί σαν άξονας περιστροφής, υποστήριξη και αγωγός για να περνάνε και να τακτοποιούνται τα καλώδια των συσκευών που θα τοποθετηθούν στο μεταλλικό γραφείο Torque.

Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά είναι μία βασική και απλή ιδέα, από μηχανική άποψη, που καθιστά το μεταλλικό γραφείο Torque μία ειλικρινή δημιουργία που χρησιμοποιεί οικονομικά το υλικό της τόσο για κατασκευαστικό όσο και για αισθητικό σκοπό. Πινελιά πολυτέλειας: το κομμάτι της επιφάνειας του από ορυκτό πέτρωμα μαλαχίτη, που χρησιμεύει για την τακτοποίηση των γραφίδων και των επιστολικών εγγράφων.

Το σχεδιαστικό δίδυμο I M Lab αποτελείται από τους Alessandro Isola και Supriya Mankad, οι οποίοι είναι και οι δύο αρχιτέκτονες. Η φιλοσοφία τους θέλει να κατασκευάζουν έπιπλα και αντικείμενα πολυτελείας, με υψηλή χρηστικότητα και προσαρμογή στις ανάγκες του χρήστη. Συνδυάζουν υλικότητα και τεχνική, σπρώχνοντας τη σχέση των δύο αυτών εννοιών στα άκρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.