Αρχική Σπίτι & Design Μεταλλική Καρέκλα Mammamia Punk της Opinion Ciatti.

Μεταλλική Καρέκλα Mammamia Punk της Opinion Ciatti.

by Anna Karataglidou
Mammamia Punk Chair by Opinion Ciatti

Η μεταλλική καρέκλα Mammamia Punk αποτελεί ειδική έκδοση της καρέκλας Mammamia και εμπνέεται από το βρετανικό πανκ κίνημα του χώρου της μόδας. Ο σχεδιασμός της καρέκλας Mammamia είναι του Marcello Ziliani ο οποίος τη δημιούργησε για την Ιταλική εταιρεία Opinion Ciatti.

Το 2013 το εν λόγω κίνημα “αναβιώθηκε” στις πασαρέλες, οι οποίες γέμισαν με ρούχα τα οποία είχαν λεπτομέρειες και επιφάνειες καλυμμένες με κοντά πανκ καρφιά. Πραγματικά, είδαμε τα εν λόγω διακοσμητικά παντού, σε πληθώρα αντικειμένων, ένα από τα οποία είναι και η μεταλλική καρέκλα Mammamia Punk της Opinion Ciatti.

Η μεταλλική καρέκλα Mammamia κατασκευάζεται από χυτό αλουμίνιο με σκελετό από γαλβανιζέ σίδερο και βάφεται με υδροχρώματα. Για την ειδική έκδοση της καρέκλας Mammamia Punk το πίσω μέρος της πλάτης της καλύφθηκε με 398 κοντά καρφιά σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Ευτυχώς, δεν καλύφθηκε το εσωτερικό της μέρος, ή ακόμη καλύτερα, το κάθισμα της! Φαίνεται ότι η Opinion Ciatti προτίμησε τη χρηστικότητα και όχι την υπερβολή που χαρακτηρίζει το πανκ κίνημα. Εξάλλου, το γνήσιο πανκ θα προτιμούσε την ηχηρή εντύπωση παρά την πρακτικότητα!

Εμείς πάντως χαιρόμαστε που αυτό το όμορφο κομμάτι design, η μεταλλική καρέκλα Mammamia, όχι μόνο δεν έχασε τη λιτότητα και καθαρότητα των γραμμών της, αλλά επιπλέον, ανανεώθηκε με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στην αφή στοιχείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.