Αρχική Home Decor Επαγωγικές εστίες MaxiSense™ από την AEG.

Επαγωγικές εστίες MaxiSense™ από την AEG.

by Andreas Rekopoulos

Με τις επαγωγικές εστίες MaxiSense® η AEG-Electrolux σπρώχνει τα όρια της τεχνολογίας των συσκευών μαγειρέματος. Οι εστίες MaxiSense® ανιχνεύουν το μέγεθος του σκεύους που τοποθετείται επάνω τους και δημιουργούν μια ζώνη θερμότητας ακριβώς στο μέγεθος και το σημείο που χρειάζεται.

Οι επαγωγικές εστίες αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά βήματα των τελευταίων ετών στην τεχνολογία μαγειρέματος. Η τεχνολογία της επαγωγής δεν μεταφέρει θερμότητα μέσω επαφής, δημιουργεί θερμότητα απευθείας μέσα στο σκεύος. Ένας ηλεκτρομαγνήτης κάτω από τη γυάλινη επιφάνεια δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο μεταφέρει ενέργεια με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από τις κλασσικές εστίες πυρακτώσεως. Έτσι οι επαγωγικές εστίες επιτυγχάνουν εξαιρετικά ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας, απίστευτη ταχύτητα θέρμανσης, χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, καθώς και μεγάλη ασφάλεια χρήσης διότι είναι εξοπλισμένες με αισθητήρα θερμοκρασίας που αποτρέπει την υπερθέρμανση σβήνοντας την εστία.

Εκτός όμως από όλα αυτά τα προτερήματα οι εστίες MaxiSense® της AEG-Electrolux προσφέρουν και ένα ακόμη καθοριστικό πλεονέκτημα, τις “ευέλικτες ζώνες μαγειρέματος”. Ξεχάστε εκείνους τους κλασσικούς “κύκλους” που πρέπει να τοποθετήσετε επάνω τους το σκεύος, οι MaxiSense® ανιχνεύουν το μέγεθος και την θέση του σκεύους και δημιουργούν μια ζώνη θερμότητας ακριβώς στην επιφάνεια που χρειάζεται.

Έτσι εξοικονομούν ρεύμα, ζεσταίνονται ταχύτερα και σας λύνουν τα χέρια όσων αφορά την χρήση διαφορετικών σκευών μαγειρέματος. Στον τομέα του Design οι MaxiSense® ξεχωρίζουν για την κομψή minimal εμφάνιση τους, τα χειριστήρια αφής Direktouch και τις ευανάγνωστες έγχρωμες οθόνες MaxiSight™. Το εξαιρετικό Design των εστιών MaxiSense® έχει τιμηθεί με red dot design award, καθώς και πολλά ακόμη σημαντικά βραβεία σχεδιασμού.

Οι “ευέλικτες ζώνες μαγειρέματος” όμως έχουν και άλλα πλεονεκτήματα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα ιδιαίτερα μεγάλο σκεύος, με την λειτουργία bridge δύο ζώνες μπορούν να συνδυαστούν δημιουργώντας μια μεγαλύτερη εστία. Ο αισθητήρας ενεργοποίησης της εστίας βρίσκεται στο κέντρο της, στο σημείο με τον χαρακτηριστικό “σταυρό” έτσι εάν ένα σκεύος καλύπτει δύο “σταυρούς” θα συνδυαστούν δύο εστίες παρέχοντας ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας, άλλα και μεγαλύτερη ισχύ. Έτσι μπορείτε να βράσετε εκείνο το 7κίλο ψάρι ολόκληρο.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι το STOP+GO, πιέζοντας το αντίστοιχο πλήκτρο η ζώνη μαγειρέματος που χρησιμοποιείτε χαμηλώνει την ισχύ της στη θέση διατήρησης θερμοκρασίας. Αγγίζοντας ξανά το πλήκτρο ενεργοποιείτε και πάλι την ζώνη μαγειρέματος στην αρχική της ρύθμιση. Μιλώντας εκ πείρας καθώς χρησιμοποιώ εστία MaxiSense® εδώ και δύο περίπου χρόνια το STOP+GO είναι σωτήριο όταν αρχίζει να τσιτσιρίζει το λάδι από κάποιο τηγάνι, με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού η παροχή ισχύος διακόπτεται άμεσα, χωρίς όμως να αφήσει το λάδι να κρυώσει.

Χρήσιμη επίσης λειτουργία είναι και το OptiHeat το οποίο είναι μια οπτική ένδειξη για τις εστίες που είναι ακόμη θερμές και το επίπεδο θερμότητας που βρίσκονται. Παρότι οι επαγωγικές εστίες δεν ζεσταίνονται οι ίδιες αλλά ζεσταίνουν απευθείας το σκεύος, μετά από παρατεταμένο μαγείρεμα το η γυάλινη επιφάνεια θερμαίνεται από την επαφή με το ζεστό σκεύος. Η λειτουργία OptiHeat βοηθάει στο να γνωρίζεται εάν μια εστία είναι ακόμη ζεστή και για λόγους ασφαλείας αλλά και για οικονομία ρεύματος ώστε εάν αλλάξετε σκεύος να το τοποθετήσετε στην εστία με την περισσότερη αποθηκευμένη θερμότητα.

Φυσικά οι εστίες AEG MaxiSense® διαθέτουν και όλες τις λειτουργίες που θεωρούνται στάνταρ στις σύγχρονες επαγωγικές εστίες, όπως χρονοδιακόπτη, δυνατότητα κλειδώματος για την ασφάλεια των παιδιών και ανίχνευση υπερθέρμανσης. Η ανίχνευση υπερθέρμανσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη διότι προστατεύει από ατυχήματα, εάν για παράδειγμα ξεχάσετε ένα σκεύος στην αναμμένη εστία και φύγετε από το σπίτι όταν το περιεχόμενο του σκεύους εξατμιστεί η εστία θα ανιχνεύσει ότι το σκεύος είναι άδειο και υπερθερμαίνεται και θα σβήσει από μόνη της αποτρέποντας μια πιθανή πυρκαγιά.

Η σειρά MaxiSense® περιλαμβάνει μοντέλα για όλα τα γούστα και όλες τις ανάγκες, όπως τετράγωνες εστίες, μακρόστενες εστίες, μικρές εστίες των 60cm που ελέγχονται μέσω του φούρνου και αυτόνομες υπερμεγέθης εστίες των 90cm. Επίσης υπάρχουν και modular μοντέλα τύπου Domino που τοποθετούνται σε σειρά, ώστε να δημιουργήσετε ακριβώς την σύνθεση που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας. Έτσι μπορείτε και να συνδυάσετε αν θέλετε τις επαγωγικές εστίες με εστίες αερίου, grill ή ότι άλλο επιθυμείτε. Η κατηγορία τιμών που κινούνται οι εστίες AEG MaxiSense® είναι εξαιρετικά ευρεία, όμως τελείως ενδεικτικά ένα αυτόνομο μοντέλο των 70cm κοστίζει περί τα 800€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.