Αρχική Σπίτι & Design Μοντέρνο κρεβάτι Maude του Michael Mettler.

Μοντέρνο κρεβάτι Maude του Michael Mettler.

by Andreas Rekopoulos
Maude Bed by Michael Mettler

Το κρεβάτι Maude είναι σχέδιο του νεαρού Ελβετού αρχιτέκτονα Michael Mettler. Η βασική ιδέα ήταν να φτιαχτεί κάτι απλό και λιτό με έμφαση στην χρηστικότητα.

Αρχικά ο Mettler πρόσθεσε στην τάβλα του κρεβατιού δύο προσθήκες με σκοπό να βελτιώσει την συμμετρία του και να δημιουργήσει ένα ιδανικό αρμονικό παραλληλόγραμμο σχήμα με λόγο πλευρών 3:4 ή 2:3. Κατόπιν δημιουργώντας αυτόν τον πρόσθετο χώρο άρχισε να σκέφτεται πως θα τον αξιοποιήσει. Έτσι χρησιμοποίησε τα δύο κενά σημεία στις άκρες του κρεβατιού ως σημείο τοποθέτησης του προσκέφαλου. Το στοιχείο που διαφοροποιεί το Maude από τα συνηθισμένα κρεβάτια είναι ότι το προσκέφαλο είναι στην ουσία ένα μαξιλάρι που μπορεί να αλλάξει θέση και να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε άκρη του κρεβατιού.

Με αυτό τον τρόπο το Maude αποκτά την ευελιξία ενός καναπέ, καθώς μετακινώντας εύκολα το προσκέφαλο μπορείτε να καθίσετε σε αντίστροφη κατεύθυνση με κάποιον άλλο και το κρεβάτι να μετατραπεί σε έναν χώρο συνεύρεσης. Τα μαξιλάρια του προσκέφαλου μπορούν επίσης να ντυθούν σε οποιοδήποτε χρώμα καθορίζοντας την αισθητική του κρεβατιού και ταιριάζοντας το με οποιαδήποτε διακόσμηση. Τέλος η άκρη του κρεβατιού μπορεί και να διαρυθμιστεί ως αποθηκευτικός χώρος για βιβλία ή άλλα αντικείμενα. Το Maude προφέρει στυλ και ευελιξία με έναν τρόπο αβίαστο, απλό και ουσιαστικό.

Το υλικό κατασκευής είναι κοντραπλακέ πάχους 2 εκατοστών, σε μαύρο η λευκό χρώμα, ενώ η κατασκευή του γίνεται στην Ελβετία με μηχανήματα CNC υψηλής ακριβείας που εγγυώνται άψογη συναρμολόγηση και ποιοτικό φινίρισμα. Το Maude προσφέρεται σε ποικιλία μεγεθών, από 140 Χ 200 έως 180 Χ 200 και τα μαξιλάρια του προσκέφαλου όπως και οι θήκες τους πωλούνται ξεχωριστά, έτσι ώστε εάν επιθυμείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικά δικά σας μαξιλάρια.

Παρότι είναι χαρακτηριστικά ένα κρεβάτι, το Maude προσφέρει και την ευελιξία ενός καναπέ χωρίς κανέναν απολύτως συμβιβασμό, παραμένοντας ταυτόχρονα μινιμαλιστικό και απέριττο. Τέλος είναι ιδανικό για όσους προτιμάνε να απολαμβάνουν το πρωινό τους στο κρεβάτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.