Αρχική Σπίτι & Design Κομοδίνο από ανακυκλωμένο χαρτί του Matt Gagnon.

Κομοδίνο από ανακυκλωμένο χαρτί του Matt Gagnon.

by Andreas Rekopoulos

Το κομοδίνο “Paper Table” του βασισμένου στο Brooklyn σχεδιαστή Matt Gagnon είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένο χαρτί. Η φιλοσοφία σχεδιασμού του συνδυάζει μοντέρνα αισθητική και 100% οικολογική κατασκευή.

Η επιλογή του ανακυκλωμένου χαρτιού ως υλικό κατασκευής ήδη δίνει μια οικολογική διάσταση, όμως η αναζήτηση για σεβασμό στο περιβάλλον δεν τελειώνει εκεί, συνεχίζεται σε όλη την διαδικασία κατασκευής. Αρχικά το χαρτόνι κόβεται με λέιζερ στο επιθυμητό σχήμα και τα κομμάτια ενώνονται μεταξύ τους. Κατόπιν γίνεται η βαφή με οικολογική μπογιά η οποία έχει ως βάση το λατέξ. Το τελικό φινίρισμα του χαρτονιού που του δίνει αυτό τον ιδιαίτερο “πέτρινο-φθαρμένο” χρωματισμό γίνεται με ένα άλλο φυσικό υλικό, με λάδι λιναρόσπορου.

Ο σχεδιασμός του κομοδίνου είναι εμπνευσμένος από τους βραχώδεις σχηματισμούς που συναντώνται συχνά στο νοτιοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ. Αυτούς τους χαρακτηριστικούς πέτρινους όγκους με τις έντονες ασύμμετρες σχισμές. Έτσι και το κομοδίνο “Paper Table” είναι γεμάτο με σχισμές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση βιβλίων, περιοδικών ή άλλων αντικειμένων. Με μια δόση καλλιτεχνικού οίστρου ο Gagnon τονίζει ότι οι σχισμές των βράχων είναι αποτέλεσμα φυσικής διεργασίας χιλιάδων ετών και πρέπει και εμείς να σκεφτούμε το αποτέλεσμα των πράξεων μας σε βάθος χρόνου και να μην σπαταλάμε φυσικούς πόρους αλόγιστα.

Το κομοδίνο “Paper Table” είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι που αποτελεί παράλληλα μια δήλωση υπευθυνότητας προς το περιβάλλον. Είναι χειροποίητο και φτιάχνεται κατόπιν παραγγελίας, ενώ είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς. Μοναδικό μειονέκτημα η ευαισθησία του στα υγρά, καθώς είναι ουσιαστικά χάρτινο και δεν έχει κάποια μορφή αδιαβροχοποίησης. Η τιμή του κυμαίνεται στα 3000$.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.