Αρχική Μόδα & Ένδυση Γλυπτά Παπούτσια από τον Martin Margiela.

Γλυπτά Παπούτσια από τον Martin Margiela.

by Andreas Rekopoulos

Ο Martin Margiela είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους “επαναστάτες” της υψηλής ραπτικής. Τα σχέδια του εκκεντρικού Βέλγου, εκπλήσσουν με την διαφορετικότητα τους και απαρνούνται τις ταμπέλες και το branding.

Ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ μόδας του Martin Margiela είναι τα γυναικεία παπούτσια, έτσι έχει κατά καιρούς παρουσιάσει πολλά σχέδια που παραμένουν σημείο αναφοράς και έχουν συλλεκτική διάσταση. Για την σαιζόν “φθινόπωρο χειμώνας 2010-2011” ένα από τα πλέον αξιόλογα κομμάτια της συλλογής του είναι τα εικονιζόμενα γλυπτά παπούτσια. Πρόκειται για ένα ζευγάρι δερμάτινα μποτάκια με μονοκόμματη “χυτή” σιλουέτα.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή το ζητούμενο ήταν να δημιουργηθεί ένα παπούτσι που να παραπέμπει σε γλυπτό. Αυτό επιτυγχάνεται με την καμπυλωτή μετάβαση που ενσωματώνει την σόλα στην μορφή του παπουτσιού, δημιουργώντας έτσι μια οπτική συνέχεια χωρίς έντονες γωνίες. Τα τακούνι επίσης ακολουθεί πιστά την μορφή γλυπτού που αποπνέει το παπούτσι, ενώ η συνολική του αισθητική είναι γνήσιο δείγμα της βορειοευρωπαϊκής σχολής υψηλής μόδας, με αυστηρή, κομψή και μινιμαλιστική γραμμή.

Το ” total black look” δίνει έναν αέρα πολυτέλειας στα γλυπτά παπούτσια και διακόπτεται μόνο από την μικρή λευκή ραφή στο πίσω μέρος. Το υλικό κατασκευής είναι φυσικά υψηλής ποιότητας δέρμα και το τακούνι είναι ύψους περίπου 12 εκατοστών, κάνοντας σαφές ότι αυτό είναι ένα παπούτσι για βραδινές εμφανίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.