Αρχική Τέχνη Luminescence εικαστικές εγκαταστάσεις φωτός από τον Hans Kotter.

Luminescence εικαστικές εγκαταστάσεις φωτός από τον Hans Kotter.

by Andreas Rekopoulos

Ο Γερμανός καλλιτέχνης Hans Kotter παρουσιάζει μία σειρά από εντυπωσιακές εγκαταστάσεις φωτός υπό τον τίτλο Luminescence.

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, οι εγκαταστάσεις αυτές «φωτοβολούν» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό εικαστικό αποτέλεσμα. Κάθε εγκατάσταση συνιστά μία δομικά μελετημένη κατασκευή που μπορεί να σταθεί και μόνη της στο χώρο. Χρωματιστά φώτα, καθρέφτες, plexiglass, μέταλλο και λυχνίες LED συνθέτουν μοναδικές δημιουργίες με φουτουριστική αισθητική.

Ο Hans Kotter παρουσιάζει τα έργα του ομαδικά, προτείνοντας στους θεατές μία ολοκληρωτική βιωματική εμπειρία. Περιπλανώμενος ο επισκέπτης μέσα στους χώρους της έκθεσης γίνεται δέκτης ενός υπερθεάματος. Τα φώτα των εγκαταστάσεων ακτινοβολούν και αντανακλώνται μέσα από καθρέφτες συνθέτοντας ένα μοναδικό σκηνικό. Με το Luminescence δημιουργείται στο κοινό η αίσθηση ότι εξερευνά κανάλια, φωτεινούς διαύλους επικοινωνίας. Η κίνηση και η εξερεύνηση μέσα σε αυτό το εκθαμβωτικό τοπίο και η αλληλεπίδραση με αυτό δημιουργούν μία νέα εξωπραγματική αίσθηση και αντίληψη του χώρου.

Ο Hans Kotter γεννήθηκε στη Γερμανία το 1966. Σπούδασε τέχνες και media design στη Νέα Υόρκη και στο Μόναχο, και από το 2004 διδάσκει στο State Academy of Art and Design της Στουτγάρδης. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.