Αρχική Σπίτι & Design Λάμπες οικονομίας Globe Lamps από την Lokolo.

Λάμπες οικονομίας Globe Lamps από την Lokolo.

by Andreas Rekopoulos

Η Γερμανική Lokolo προτείνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στις λάμπες οικονομίας, οι λάμπες Globe Lamps διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη και δεν περιέχουν υδράργυρο.

Οι λάμπες τύπου CFL “συμπαγείς λάμπες φθορισμού” γνωστές και ως “λάμπες οικονομίας” έχουν μπει εδώ και αρκετά χρόνια στην ζωή μας, φέρνοντας μαζί τους την υπόσχεση για χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα πλεονεκτήματα αυτά όμως συνοδεύονται και από δύο βασικά μειονεκτήματα. Καταρχάς οι λάμπες CFL δεν προσφέρονται σε σχήματα που να χωράνε σε όλα υπάρχοντα φωτιστικά, κατά δεύτερον και πιο σημαντικό, οι CFL περιέχουν υδράργυρο, ένα εξαιρετικά τοξικό μέταλλο που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο περιβάλλον.

Για να αντιμετωπίσει αυτά τα δύο θέματα η Lokolo δημιούργησε τις λάμπες Globe Lamps, οι οποίες βιδώνουν σε κοινές υποδοχές E27και Ε14, όμως αντί για λάμπα πυρακτώσεως χρησιμοποιούν λάμπα αλογόνου. Το αποτέλεσμα είναι 30% χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος, χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματα των λαμπτήρων CFL.

Η δεύτερη καινοτομία των Globe Lamps είναι ότι το εξωτερικό γυάλινο περίβλημα της λάμπας είναι ανεξάρτητο από τον λαμπτήρα αλογόνου, έτσι αλλάζοντας το βιδωτό περίβλημα, παίρνουν ότι σχήμα θέλετε. Αν ψάχνατε λάμπα οικονομίας σε σχήμα κεριού, σε ασημένιο χρώμα ή ακόμη και με ματ γυαλί, οι Globe Lamps δίνουν την λύση. Τέλος καθώς το εξωτερικό γυάλινο περίβλημα είναι αφαιρούμενο, το κόστος αγοράς επιπλέον λαμπτήρων μειώνεται διότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε ξανά το κέλυφος. Οι Globe Lamps σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στο Βερολίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.