Αρχική Τέχνη L’Odyssée de Cartier, μια επική ταινία για τα 165 χρόνια του Cartier.

L’Odyssée de Cartier, μια επική ταινία για τα 165 χρόνια του Cartier.

by Andreas Rekopoulos
L'Odyssée de Cartier

Ο διάσημος Γαλλικός οίκος κοσμημάτων Cartier γιορτάζει 165 χρόνια λάμψης και πολυτέλειας με ένα επικό φιλμ διάρκειας 3:31 λεπτών. Το L’Odyssée de Cartier αποτελεί πραγματικό έργο τέχνης.

Πρωταγωνιστής του βίντεο ο πάνθηρας-σύμβολο του Cartier. Το βίντεο ξεκινά με έναν διαμαντένιο πάνθηρα ο οποίος ζωντανεύει και ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με αφετηρία το Rue De La Paix του Παρισιού. Στην διάρκεια της «Οδύσσειας» του ο πάνθηρας ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου και επισκέπτεται τοποθεσίες συμβολικές για την ιστορία του Cartier, όπου συναντάει ζωντανά σύμβολα από διάσημες συλλογές κοσμημάτων του Γαλλικού οίκου. Ένα μαγικό βίντεο σκηνοθετημένο από τον Bruno Aveillan, δείτε το στην συνέχεια του άρθρου…..

Ο πάνθηρας του Cartier ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη, από εκεί στην Κίνα, κατόπιν στην Ινδία και τέλος πηδάει επάνω στο εικονικό αεροπλάνο του Alberto Santos-Dumont (που φτιάχτηκε για να γιορτάσει το κλασσικό ρολόι Santos του Cartier) και επιστρέφει στο Παρίσι στο Grand Palais όπου συναντά το διάσημο μοντέλο Shalom Harlow.

Ο Bruno Aveillan συνδυάζει με εκπληκτικό τρόπο πραγματικές σκηνές με τρισδιάστατα γραφικά, οι σκηνές με τους πάνθηρες που τρέχουν είναι πραγματικές και τον πάνθηρα-σύμβολο του Cartier υποδύονται τρεις νεαροί πάνθηρες (που δυστυχώς μεγάλωσαν σε αιχμαλωσία) ο Κάλι, ο Νταμού και ο Τίγκα.

Παρότι το βίντεο είναι μόλις 3,5 λεπτά, το γύρισμα διήρκησε σχεδόν 4 μήνες. Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο. Με την έξυπνη χρήση τρισδιάστατων γραφικών, παρότι το φιλμ απεικονίζει ξεκάθαρα, Ρωσία, Κίνα και Ινδία, όλα τα γυρίσματα έγιναν στην Ευρώπη, σε Γαλλία, Τσεχία, Ιταλία και Ισπανία.

Απολαύστε το επικό αυτό βίντεο παρακάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.