Αρχική Σπίτι & Design Καρέκλα Lo Res από την United Nude.

Καρέκλα Lo Res από την United Nude.

by Andreas Rekopoulos
Lo Res Chair

Η καρέκλα Lo Res σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας ένα εξειδικευμένο software το οποίο επανασχεδιάζει υπάρχοντα αντικείμενα δημιουργώντας νέα πρωτοποριακά concept. Στην περίπτωση της Lo Res η βάση ήταν η εικονική καρέκλα Panton Chair που σχεδίασε ο Verner Panton για την Vitra την δεκαετία του 60.

Η διαδικασία Lo Res εξελίχτηκε από την εταιρία United Nude η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τα πρωτοποριακά της παπούτσια. Η μέθοδος Lo Res περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση ενός αντικειμένου μέσω τρισδιάστατου σκαναρίσματος. Κατόπιν η τρισδιάστατη μορφή του αντικειμένου απεικονίζεται σε έναν υπολογιστή και μέσω ενός ειδικού λογισμικού η ανάλυση του αντικειμένου μειώνεται, εξ ου και η ονομασία Lo Res (Low Resolution).

Το αποτέλεσμα είναι μια μορφή που έχει την βασική δομή του αρχικού αντικειμένου, αλλά αποτελείται από πολλές επίπεδες επιφάνειες, συνδεδεμένες σε ένα έντονα γωνιακό σχήμα.

Αυτή η μέθοδος ημιαυτόματου σχεδιασμού που εξέλιξε η United Nude είναι μια διαδικασία επανασχημτισμού αντικειμένων που γεφυρώνει τον ψηφιακό με τον υλικό κόσμο. Η Lo Res είναι ένα ιδιαίτερο αντικείμενο που βασίζεται σε ένα κλασσικό κομμάτι βιομηχανικού design το οποίο αναδομήθηκε επιτυχημένα σε ένα νέο αντικείμενο που διατηρεί τον κλασσικό του χαρακτήρα ενσωματώνοντας ταυτόχρονα μια δόση φουτουρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.