Αρχική Αρχιτεκτονική Livraria Da Vila, μια διαφορετική βιβλιοθήκη.

Livraria Da Vila, μια διαφορετική βιβλιοθήκη.

by Andreas Rekopoulos

Η Livraria Da Vila βρίσκεται στο Σάο Πάολο τη Βραζιλίας και είναι μια από πιο μοναδικές και ξεχωριστές βιβλιοθήκες, ενώ περιλαμβάνει και βιβλιοπωλείο.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου είναι δουλειά του αρχιτέκτονα Isay Weinfeld και είναι ένας χώρος που κάνει την εμπειρία του επισκέπτη ευχάριστη και χαλαρωτική. Σε έναν χώρο 2.300 τετραγωνικών μέτρων μπορεί κάποιος να βρει πραγματικά όλων των ειδών τα βιβλία. Ξεκινώντας από την ευρηματική βιτρίνα που ανοίγει ολόκληρη και δημιουργεί πολλαπλές εισόδους, όλος ο χώρος της Livraria Da Vila είναι προσεκτικά επιμελημένος και πρωτότυπος. Εντύπωση προκαλεί η άψογη εκμετάλλευση του χώρου, που παρότι είναι ασφυκτικά γεμάτος με βιβλία δημιουργεί μια αίσθηση ότι είναι ευρύχωρος και φιλόξενος.

Στις διάφορες αίθουσες της βιβλιοθήκης, οι επισκέπτες μπορούν να διαβάσουν τα αγαπημένα τους βιβλία με άνεση και ησυχία. Στο κτίριο υπάρχει επίσης καφετέρια αλλά και αμφιθεατρικός χώρος για παρουσίαση βιβλίων και ομαδικές αναγνώσεις. Τέλος υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τα παιδιά, όπου τα έπιπλα είναι χρωματιστά και μαλακά, ενώ προσφέρονται και παιχνίδια ώστε οι μικροί επισκέπτες να περάσουν τον χρόνο τους ευχάριστα. Η Livraria Da Vila είναι ένας πολύπλευρος χώρος μάθησης με άψογο περιβάλλον και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.