Αρχική Μόδα & Ένδυση Ηλεκτροκίνητη βαλίτσα από την Live Luggage.

Ηλεκτροκίνητη βαλίτσα από την Live Luggage.

by Andreas Rekopoulos

Ακούγεται απίστευτο, όμως πέρασαν 20 χρόνια από όταν ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι μέχρι να σκεφτεί κάποιος ότι είναι καλή ιδέα μια βαλίτσα να έχει ρόδες. Οι πρώτες βαλίτσες με ρόδες και εκτεινόμενα χερούλια εμφανίστηκαν την δεκαετία του 80. Τώρα η Αγγλική εταιρία Live Luggage εξελίσσει την τεχνολογία της τροχήλατης βαλίτσας ένα βήμα παραπάνω προσθέτοντας υποβοήθηση κίνησης με ηλεκτρικό μοτέρ.

Μετά από 6 χρόνια εξέλιξης η βρετανική εταιρία παρουσίασε για πρώτη φορά παγκοσμίως μια βαλίτσα η οποία δεν χρειάζεται καθόλου δύναμη για να την σύρετε καθώς η κίνηση γίνεται με ηλεκτροκινητήρες. Παρατηρώντας κάποιος τις βαλίτσες Live Luggage θα προσέξει ότι το χερούλι δεν εκτείνεται προς τα επάνω, αλλά προς τα έξω. Η πατενταρισμένη τεχνολογία anti-gravity handle δίνει στην βαλίτσα την ελάχιστη δυνατή γωνία, έτσι το 85% του βάρους της πέφτει επάνω στους τροχούς, ελαχιστοποιώντας την καταπόνηση στους ώμους και τα χέρια σας. Παράλληλα η μελετημένη γωνία του χερουλιού βοηθάει την εύκολη ανάβαση σε σκάλες και πεζοδρόμια, ενώ υπάρχει και ρύθμιση ύψους για να βολεύει ανθρώπους διαφορετικών αναστημάτων.

Όμως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι ενσωματωμένοι ηλεκτροκινητήρες που ενεργοποιούνται όταν ανιχνευτεί κίνηση στις ρόδες και σπρώχνουν αβίαστα την βαλίτσα, η οποία πλέον σας ακολουθεί χωρίς καμία προσπάθεια.

Ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου καταλαβαίνει με πόση δύναμη τραβάτε και δίνει αρκετή ροπή ώστε η βαλίτσα να κινείται σαν να μην έχει βάρος. Το Design της Live Luggage είναι κομψό και χωρίς να είναι κραυγαλέο ξεχωρίζει διακριτικά λόγω του χρωματιστού χερουλιού. Το υλικό κατασκευής είναι το δημοφιλές για Hi-Tech βαλίτσες βαλλιστικό πλαστικό. Ένα υλικό σκληρό που διατηρεί το σχήμα του και έχει αποδειχτεί εξαιρετικά ανθεκτικό σε οποιαδήποτε μορφή καταπόνησης. Τέλος για όσους θεωρούν ότι δεν χρειάζονται ηλεκτρική υποβοήθηση οι βαλίτσες Live Luggage διατίθενται και σε “απλή” έκδοση, με την ίδια προσεγμένη εργονομία και ποιότητα.

Το συνολικό βάρος της έξυπνης αυτής βαλίτσας ανέρχεται στα 10.7 κιλά. Ως μέτρο σύγκρισης μια αντίστοιχου μεγέθους σκληρή βαλίτσα χωρίς ηλεκτροκίνηση ζυγίζει 6-7 κιλά. Σε νορμάλ συνθήκες οι μπαταρίες της βαλίτσας διαρκούν για τουλάχιστον δύο ώρες κίνησης. Επίσης υπάρχει και σύστημα ενεργής φόρτισης το οποίο φορτίζει την μπαταρία όταν κινείστε σε κατηφορικό δρόμο και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βοηθήσει ο ηλεκτροκινητήρας. Σύμφωνα με μελέτη της κατασκευάστριας εταιρίας, εάν η βαλίτσα φορτωθεί στο μέγιστο, με ενδεικτικό συνολικό βάρος 32 κιλά, η μπαταρία αρκεί για να διανύσει ένας μέσος άνθρωπος απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων.

Οι βαλίτσες Live Luggage είναι ένα εξαιρετικά μελετημένο προϊόν. Μοναδικό μειονέκτημα αποτελεί το σχετικά μεγάλο τους βάρος, ένα στοιχείο σημαντικό για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, όπου υπαρχει συγκεκριμένο όριο στο βάρος των αποσκευών. Βέβαια για όσους ταξιδεύουν με πλοία, τρένα ή άλλα μέσα το μειονέκτημα αυτό δεν υφίσταται. Όλα τα προϊόντα της Live Luggage είναι πιστοποιημένα για έλεγχο αεροδρομίου και διαθέτουν ενσωματωμένη κλειδαριά με συνδυασμό, η οποία πληρεί τις προδιαγραφές της TSA. Ενδεικτικά το μοντέλο Classic χωρητικότητας 100 λίτρων, με διαστάσεις 81 x 50 x 34 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.