Αρχική Σπίτι & Design Ράφι με ενσωματωμένο φως ανάγνωσης Lili Lite.

Ράφι με ενσωματωμένο φως ανάγνωσης Lili Lite.

by Andreas Rekopoulos

Το ράφι-φωτιστικό Lili Lite είναι μια ιδέα της Ολλανδικής εταιρίας επίπλων Studio Smeets Design. Ο λόγος που ξεχωρίζει είναι ότι συνδυάζει Design και χρηστικότητα με τρόπο έξυπνο και άμεσα πρακτικό.

Το ράφι – φωτιστικό Lili Lite εξυπηρετεί τρεις λειτουργίες, είναι ράφι για βιβλία, φωτιστικό ανάγνωσης και ταυτόχρονα σελιδοδείκτης. Τοποθετείται επάνω από το προσκέφαλο ενός κρεβατιού και έτσι παρέχει κάθετο φωτισμό ιδανικό για ανάγνωση. Παράλληλα η γωνία επάνω από την λάμπα εξυπηρετεί ως σελιδοδείκτης και έχει μηχανισμό αφής που καταλαβαίνει εάν υπάρχει βιβλίο επάνω και ανάβει ή σβήνει το φως αναλόγως (υπάρχει βέβαια και διακόπτης για να το σβήσετε χειροκίνητα).

Όμως η πρακτικότητα δεν σταματάει στην μορφή του αντικειμένου, επεκτείνεται και σε έξυπνες τεχνικές λύσεις. Οι λυχνίες φωτισμού είναι τύπου LED για χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, ενώ το γαλακτώδες σκίαστρο φροντίζει ώστε το παγωμένο φως των LED να αποκτήσει έναν πιο ζεστό χρωματισμό, κατάλληλο για διάβασμα. Τέλος υπάρχει και πρόβλεψη για να βιδωθεί στον τοίχο είτε με δεξιά φορά, είτε με αριστερή,  ώστε να μπορείτε να έχετε το φως στην πλευρά που σας βολεύει ή να τοποθετηθούν δύο μαζί συμμετρικά.

Το Lili Light είναι ένα έξυπνο ράφι: ένα αντικείμενο που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο πολλαπλές λειτουργίες σε ένα μικρό, κομψό και μελετημένο πακέτο. Ένα ιδανικό αξεσουάρ για κάθε βιβλιοφάγο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.