Αρχική Σπίτι & Design Τα τραπέζια του Lee J. Rowland παγώνουν τον χρόνο.

Τα τραπέζια του Lee J. Rowland παγώνουν τον χρόνο.

by Andreas Rekopoulos
Lee J. Rowland Liquid Ripple Desk

Μετά από μια μακροχρόνια καριέρα στην αεροναυπηγική ο Lee J. Rowland αποφάσισε να ασχοληθεί με το design επίπλων και να χρησιμοποιήσει τις μηχανουργικές του γνώσεις για την κατασκευή επίπλων τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως έργα τέχνης.

Ένα από τα δημιουργήματα του είναι και η σειρά τραπεζιών Ripple Series. Ο σχεδιασμός των τραπεζιών προσομοιώνει τον κυματισμό που δημιουργείται όταν ένα αντικείμενο πέσει σε νερό. Η κατασκευή είναι τόσο ρεαλιστική και τέλεια που αποθανατίζει την στιγμή αυτή σαν να έχει παγώσει στον χρόνο και δημιουργεί έτσι μια στατική εικόνα ενός φυσικού φαινομένου που στην πραγματικότητα κρατάει μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου και το τελικό φινίρισμα γίνεται με την ίδια διαδικασία που γυαλίζονται τα παραβολικά κάτοπτρα των τηλεσκοπίων, επιτυγχάνοντας έτσι μια απόλυτα λεία επιφάνεια. Το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει από μηχανουργική δουλειά εξαιρετικά υψηλού επιπέδου με την χρήση τεχνογνωσίας αεροναυπηγικής. Όλα τα κομμάτια της συλλογής είναι πραγματικά γλυπτά και είναι σίγουρο ότι θα δώσουν ένα δραματικό τόνο σε οποιοδήποτε ντεκόρ.

Η σειρά Ripple Series περιλαμβάνει  μια ποικιλία τραπεζιών σε διάφορα μεγέθη και σχήματα από τραπεζάκια καφέ, έως τραπέζια συσκέψεων. Όλα τα αντικείμενα του Lee J. Rowland παράγονται σε εξαιρετικά μικρούς αριθμούς, είναι αυστηρά χειροποίητα και κατασκευασμένα από τον ίδιο. Δυστυχώς τα αριστουργήματα αυτά έχουν εξαιρετικά υψηλό κόστος με τιμές που αρχίζουν από 35000€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.