Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικά LED με αφαιρετικό Design της Koncept.

Φωτιστικά LED με αφαιρετικό Design της Koncept.

by Andreas Rekopoulos

Τα επιτραπέζια φωτιστικά LED της Αμερικάνικη εταιρία ειδών φωτισμού Koncept συνδυάζουν μοναδική τεχνολογία και αφαιρετικό design.

Η Koncept ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό να προσφέρει κομψά και οικολογικά φωτιστικά υψηλής τεχνολογίας, για οικιακή αλλά και επαγγελματική χρήση.

Η γκάμα προϊόντων της είναι μικρή, όμως προσεκτικά μελετημένη. Το δημοφιλέστερο μοντέλο της είναι το φωτιστικό γραφείου Z-Bar το οποίο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς έχει κερδίσει πολλούς διαγωνισμούς Design και είναι στην μόνιμη συλλογή εκθεμάτων του μουσείου τεχνολογίας του Σικάγου και του μουσείου τεχνών και Design του Μονάχου. Το Design του είναι άκρως μινιμαλιστικό και παράλληλα ουσιαστικό. Προσφέρει εξαιρετική ευελιξία κατεύθυνσης του φωτός, λόγω των πολλαπλών συνδέσμων που χρησιμοποιεί και της δυνατότητας που έχει η μπάρα με τα LED να περιστρέφεται. Επίσης συνδιάζει μικρό μέγεθος με ανθεκτική κατασκευή από σωλήνες αλουμινίου τετραγωνικής διατομής.

Το μοντέλο που κυκλοφορεί τώρα είναι δεύτερης γενιάς και έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Διαθέτει έξι λυχνίες LED που παράγουν φωτισμό ανάλογο με μια λάμπα 60w καταναλώνοντας μόλις 9W ρεύματος και έχουν εκτιμώμενο χρόνο ζωής 40.000 ώρες. Διαθέτει επίσης Dimmer με τέσσερις “σκάλες” έντασης ώστε να μπορείτε να αυξομειώσετε των φωτισμό ανάλογα με τις ανάγκες σας. Τέλος υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι λυχνιών για να επιλέξετε, ένας με λευκό φωτισμό που προσεγγίζει το φως του ήλιου και ένας με πιο ‘”ζεστό” κιτρινωπό φως για όσους προτιμάνε τον τύπο φωτός που έχουν συνηθίσει από τις λάμπες πυρακτώσεως.

Το Z-Bar πλαισιώνεται από τα επίσης αξιόλογα μοντέλα i-Bar και i-Tower τα οποία είναι παρόμοιας φιλοσοφίας και χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία. Το i-Bar είναι πανομοιότυπο με το Z-Bar με την διαφορά ότι ο βραχίονας του έχει δύο στελέχη και όχι τρία, έτσι χάνει κάτι σε δυνατότητα κατεύθυνσης του φωτός, όμως επιτυγχάνει μικρότερο μέγεθος, όντας έτσι καταλληλότερο για μικρά γραφεία ή για κομοδίνα. Το i-Tower είναι ένα υπερμέγεθες Z-Bar για επιδαπέδια τοποθέτηση και μπορεί να αποτελέσει μια πρακτική λύση εάν θέλετε ένα φως διαβάσματος που να μην πιάνει καθόλου χώρο επάνω στο γραφείο σας και να πατάει απευθείας στο πάτωμα.

Τα επιτραπέζια φωτιστικά Led της Koncept είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα στοχευμένων προϊόντων με διαχρονικό Design και εξελιγμένη τεχνολογία και έτσι δεν είναι τυχαίο ότι παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς καμία σχεδόν σχεδιαστική αλλαγή. Το γεγονός ότι η εταιρία βασίζεται σε μια αειθαλή γκάμα προϊόντων που διατηρούν αντοχή στον χρόνο και δεν βγάζει κάθε μερικούς μήνες νέα σχέδια επιτρέπει και την διατήρηση του χαμηλού κόστους. Έτσι το Z-Bar κοστίζει στις ΗΠΑ περίπου 180$ (138€) ενώ το επιδαπέδιο  i-Tower περίπου 210$ (162€) τιμές εξαιρετικά λογικές αναλογικά με την ποιότητα και τις δυνατότητες τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.