Αρχική Σπίτι & Design Μινιμαλιστικό φωτιστικό LED του Chicako Ibaraki.

Μινιμαλιστικό φωτιστικό LED του Chicako Ibaraki.

by Andreas Rekopoulos
Line Light Led Lamp Chicako Ibaraki

Στην έκθεση Designers block που έγινε τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο στα πλαίσια του London Design Festival, ο Ιάπωνας σχεδιαστής Chicako Ibaraki μεταξύ άλλων εμπνευσμένων σχεδίων, παρουσίασε και το LED επιδαπέδιο φωτιστικό Line Light.

Το Line Light είναι καθαρή έκφραση Ιαπωνικού μινιμαλισμού, που αποτελεί και μια από τις αγαπημένες μας σχολές design στο Design Is This. Το σχέδιο του σύμφωνα με τον δημιουργό είναι εμπνευσμένο από μια σχισμή φωτός, όπως για παράδειγμα η φωτεινή γραμμή που διαφαίνεται μέσα από ένα μισάνοιχτο παράθυρο ή κάτω από μια πόρτα. Ο Chicako Ibaraki θέλησε να απομονώσει αυτή την “σχισμή” σε ένα φωτιστικό χώρου που μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε.

Εκτός από τον όμορφο σχεδιασμό του το Line Light επίσης διαφέρει επειδή χρησιμοποιεί λυχνίες τύπου LED σε μια γραμμική και ταυτόχρονα περιμετρική διάταξη που τις κάνει να φωτίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις μοιάζοντας έτσι από μακριά με φως νέον. Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση LED που είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη για υλοποίηση φωτιστικού δαπέδου.

Το Line Light είναι ένα από εκείνα το αντικείμενα που αναδεικνύονται λόγω της μελετημένης απλότητας τους και της απέριττης παρουσίας τους στον χώρο. Η διαθεσιμότητα και η τιμή παραμένουν προς ώρας άγνωστα, καθότι παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα ως εκθεσιακό κομμάτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.