Αρχική Αρχιτεκτονική Le Cube Orange των Jacob & MacFarlane Architects.

Le Cube Orange των Jacob & MacFarlane Architects.

by Andreas Rekopoulos

Το Le Cube Orange είναι το νέο στολίδι της περιοχής του παλιού λιμανιού της Λυών και σχεδιάστηκε από το Παριζιάνικο αρχιτεκτονικό γραφείο Jacob & MacFarlane Architects.

Το εντυπωσιακό αυτό δημιούργημα  φιλοξενεί πολιτιστικούς χώρους καθώς και εμπορικά καταστήματα και ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό του χρώμα και το ιδιαίτερο  γεωμετρικό του Design. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναδόμησης της περιοχής του παλιού λιμανιού της Λυών σε μια νέα κοιτίδα οικονομικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας……

Το ζητούμενο ήταν να φτιαχτεί ένα μοντέρνο κτίριο που να διατηρεί σύνδεση με την βιομηχανική αισθητική της περιοχής, γεγονός που εξηγεί την εκτεταμένη χρήση μεταλλικών χωροδικτυωμάτων και την επιλογή του έντονου πορτοκαλί χρωματισμού.

Οι καινοτομίες του σχεδιασμού είναι πολλές με βασικότερη τον τεράστιο κώνο που βρίσκεται στην αριστερή εμπρόσθια γωνία του κτιρίου και δημιουργεί μια χαρακτηριστική ασυμμετρία και πολλαπλούς ηλιόλουστους εξώστες. Η γεωμετρική “ανωμαλία” που προκύπτει από αυτή την παρέμβαση είναι μελετημένη ώστε να “σπάει” τον μονότονο τετράγωνο όγκο και να δίνει στο κτίριο δυναμισμό. Παράλληλα εξυπηρετεί και ως μια τεράστια εισαγωγή που οδηγεί φυσικό φως στο εσωτερικό. Οι διάτρητες μεταλλικές σήτες δίνουν ένα αέρα φουτουρισμού, ενώ από την οροφή του κτιρίου ο επισκέπτης έχει υπέροχη πανοραμική θέα στην πόλη της Λυών αλλά και στην συμβολή των ποταμών Ροδανού (Rhône) και Σον (Saône).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.