Αρχική Σπίτι & Design Τσιμεντένιο φωτιστικό Edison της Tove Adman.

Τσιμεντένιο φωτιστικό Edison της Tove Adman.

by Andreas Rekopoulos
Τσιμεντένιο φωτιστικό Edison της Tove Adman

Η Σουηδή designer Tove Adman ξεκίνησε την καριέρα της ως καλλιτέχνης, σύντομα διαπίστωσε ότι τα γλυπτά της έμοιαζαν με αντικείμενα που θα μπορούσε κάποιος να συναντήσει μέσα σε σπίτια απλών ανθρώπων. Έτσι ως φυσικό ακόλουθο αποφάσισε να βγάλει πολλά από τα δημιουργήματα της σε παραγωγή.

Η εταιρία της βρίσκεται στο νησί Gotland της Σουηδίας και όλα τα τσιμεντένια της αντικείμενα φτιάχνονται εκεί τοπικά. Ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρίσιμα προϊόντα της Adman είναι το φωτιστικό Edison Concrete, το οποίο είναι φτιαγμένο από τσιμέντο στο σχήμα του κλασσικού λαμπτήρα πυρακτώσεως. Το φωτιστικό οροφής Edison Concrete έχει ξεκάθαρα Σκανδιναβικό χαρακτήρα, καθώς είναι λιτό και απέριττο και βγάζει μια Industrial chic αισθητική που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό.

Ο φωτισμός που δίνει είναι κατακόρυφος, πράγμα που το κάνει κατάλληλο για φωτισμό μικρών χώρων, όπως διαδρόμων και χόλ, έχει βύσμα τύπου Ε14 και παίρνει λαμπτήρες έως 25W. Εκτός από το εξαιρετικό του Design και την αδιαμφισβήτητη μοναδικότητα του, με κόστος περίπου 52€ το φωτιστικό Edison Concrete αποτελεί εξαιρετική λύση για χρήση σε μεγάλους αριθμούς, όπως φωτισμό σε χώρους εστίασης και bar ή φωτισμό πολλαπλών προθηκών. Τέλος καθότι ο σχεδιασμός του είναι για κάθετο φωτισμό μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε λυχνία τύπου LED και να επιτύχετε την απόλυτη βιομηχανική αισθητική, δηλαδή παγωμένο λευκό φως μέσα από έναν τσιμεντένιο λαμπτήρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.