Αρχική Σπίτι & Design Κρεβάτι Plana του Claudio Lovadina για την Presotto Italia.

Κρεβάτι Plana του Claudio Lovadina για την Presotto Italia.

by Anna Karataglidou
Plana by Presotto Italia

To κρεβάτι Plana της Presotto Italia εντυπωσιάζει με την απέριττη λιτή αισθητική του, όμως παράλληλα ξεχωρίζει και για την περιβαλλοντική ευαισθησία με την οποία έχει κατασκευαστεί.

Κανονικά σε αυτό το άρθρο θα γράφαμε για τον απίθανα μίνιμαλ σχεδιασμό που έχει το κρεβάτι Plana της ιταλικής εταιρείας Presotto Italia, που σχεδιάστηκε από τον Claudio Lovadina. Θα τονίζαμε την απλότητα των γραμμών, την ελαφρότητα που εκπέμπει ο σχεδιασμός του, την έμφαση στις γραμμές με τη χρήση του φωτός. Ωστόσο δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να γράψει κανείς για το κρεβάτι αυτό.

Το εντυπωσιακό με το κρεβάτι Plana της εξαιρετικά διάσημης ιταλικής εταιρείας επίπλων Presotto Italia, δεν είναι η μορφή του αλλά η περιβαλλοντική ευαισθησία που κρύβεται σε κάθε μικρή λεπτομέρεια των υλικών του και της διαδικασίας κατασκευής του. Περισσότερες λεπτομέρειες στην συνέχεια του άρθρου….

Η φημισμένη Ιταλική εταιρεία επιβεβαιώνει τον κανόνα που ισχύει για το ευρωπαϊκό έπιπλο: η ποιότητα κατασκευής τους είναι κορυφαία. Όλα τα στοιχεία του κρεβατιού Plana είναι πιστοποιημένα με βάση τον Ευρωπαϊκό κανονισμό για το σεβασμό προς το περιβάλλον, για το περιεχόμενο και την εκπομπή φορμαλδεϋδών κατά τη διάρκεια της παραγωγής και χρήσης. Ακόμη και τα φύλλα ξύλου από τα οποία αποτελείται το κρεβάτι έχουν προκύψει από την επαναχρησιμοποίηση υλικών και ξύλινων κομματιών που προήλθαν από ελεγχόμενη και πιστοποιημένη ξύλευση.

Μέχρι και το φινίρισμα της επιφάνειας του κρεβατιού Plana έχει γίνει με χρώματα που έχουν σαν βάση το νερό και συνεπώς παράγονται υπό φιλικές για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο παραγωγής συνθήκες, αλλά εξασφαλίζουν και ασφάλεια στον τελικό χρήστη του.

Ο ίδιος ο σχεδιασμός που έχει το κρεβάτι Plana της Presotto Italia είναι λιτός και μίνιμαλ με σκοπό να συμβολίζει ότι μετά το πέρας της χρήσης του το κρεβάτι δεν πρέπει να πεταχτεί στο περιβάλλον, και να το επιβαρύνει, αλλά να εξαφανιστεί. Τα υλικά κατασκευής του είναι ανακυκλώσιμα και διαχωρίζονται εύκολα ώστε να μπορούν αν επαναχρησιμοποιηθούν για την κατασκευή άλλων προϊόντων.

Τώρα, πως είναι δυνατόν να θέλει κάποιος να ξεφορτωθεί αυτό το κρεβάτι, δεν μπορούμε να το διανοηθούμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.