Αρχική Σπίτι & Design Κρεμαστό Φωτιστικό Witch του Marco Piva για την Leucos.

Κρεμαστό Φωτιστικό Witch του Marco Piva για την Leucos.

by Anna Karataglidou
Leukos Witch Pendant Lamp by Marco Piva

Ελκυστικό και μίνιμαλ, το κρεμαστό φωτιστικό Witch σχεδιάστηκε από τον Marco Piva για την ιταλική εταιρεία Leucos και ξεχωρίζει για το «μυστηριώδες» και σκοτεινό του στυλ.

Με το όνομα του προϊόντος να σημαίνει “μάγισσα” στην αγγλική γλώσσα υποψιάζεται κανείς την πηγή έμπνευσης του σχεδιασμού του. Είναι το χαρακτηριστικό μυτερό καπέλο της μάγισσας του παραμυθιού, που γίνεται λείο και καμπυλώνει στις γωνίες για να σχηματίζει ένα γυάλινο καπέλο φωτιστικού.

Το καπέλο που διαθέτει το κρεμαστό φωτιστικό Witch λειτουργεί και σαν φίλτρο του φωτός αφού είναι κατασκευασμένο από φυσητό γυαλί. Το κρεμαστό φωτιστικό οροφής Witch της Leucos διατίθεται σε τέσσερεις αποχρώσεις με γυαλί-καθρέφτη- λευκό, γκρι και μαύρο. Η μαύρη εκδοχή του είναι και η αγαπημένη μας, διότι δίνει μια μυστηριακή αισθητική που ταιριάζει γάντι στο όνομα του φωτιστικού. Το σύνολο συμπληρώνει μαύρος μεταλλικός σκελετός και λευκή μεταλλική ροζέτα οροφής.

Ο σχεδιαστής Marco Piva σχεδιάζει συναρπαστικά, ρευστά και λειτουργικά αντικείμενα βιομηχανικού σχεδιασμού, αλλά και δημιουργίες στην κλίμακα της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Ηγήθηκε της ίδρυσης του Studiodada το οποίο χαρακτηρίστηκε ένα από τα στούντιο που αντιπροσώπευαν την περίοδο του radical design. Tη δεκαετία του ’80 ίδρυσε το δικό του προσωπικό στούντιο με το όνομα Studio Marco Piva. Έκτοτε το όνομα του φιγουράρει σε πάρα πολλά αρχιτεκτονικά έργα παγκοσμίως, όπως και σε μερικά προϊόντα design.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.